Welcome Guest ( Log In | Register )


Salut, vizitatorule!

Te rugam sa te
inregistrezi pentru a beneficia de toate facilitatile forumului!

Inregistrarea este complet gratuita si nu dureaza mai mult de cateva momente!



Important: Asociatia Mitsubishi Club Romania



Booking.com




 
Reply to this topicStart new topic
> Problema 2.0 Bsy
Adrian04
post Sep 24 2016, 12:28 AM
Post #1


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



Buna seara, din nefericire am patit in timpul mersului sa imi moara motorul acum vreo luna si mi s-au aprins in bord martorii de la baterie, motorul si spirala (de la bujii). Am incercat sa o pornesc dar ramanea la automat si cam atat, nu vroia sa porneasca. A trebuit sa o aduc in oras pe platforma. Am dus-o la service a 2a zi, au pus testerul pe ea, nici o problema, au reusit sa o porneasca dandu-i cu spray in nas la egr. Mi-au spus ca nu stiu de la ce e. Dupa vreo 2-3 zile iar mi s-a oprit in mers dar cand i-am dat cheie a pornit. In seara asta m-a lasat iar dar am reusit sa o pornesc cu spray de frane dat la filtru de aer (pornire de urgenta ca sa zic asa). Aveti idee de la ce ar putea fi? Am auzit ca ar putea fi de la injectoare...Pareri? A patit cineva chestia asta? Si mai am si problema cu suieratul dar am inteles ca e de la tubina, clapeta ramane blocata, poate fi din software sau trebuie reconditionata. Ce ma macina este prima problema...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Sep 24 2016, 12:28 AM
Post #


Pauza de publicitate


Group: Members

Joined: Today, 11:06 AM







Go to the top of the page
 
Quote Post
hbogdan
post Sep 28 2016, 02:13 PM
Post #2


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 6
Joined: 27-October 14
From: Constanta/Bucuresti/Suceava
Member No.: 9.460
Auto: Mitsu Outlander 2007
Inmatriculare: CT-73-HBC



Pompa aduce constant motorina la injectoare? Referitor la suierat, poate sa fie sarit din colier vreun tub de presiune (mie de exemplu mi-a sarit din colierul de langa intercooler).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adrian04
post Oct 1 2016, 06:11 PM
Post #3


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



Am fost la reprezentanta si mi-au spus ca turbina a inceput sa mearga pe ulei, uleiul a ajuns in intercooler, din intercooler la egr si la clapeta de acceleratie, deci trebuie schimbata turbina si clapeta de acceleratie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alexandru sLn
post Oct 3 2016, 10:35 AM
Post #4


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 46
Joined: 3-September 15
From: Bucuresti
Member No.: 10.348
Auto: Mitsubishi Oulander 1



Salut,

Eu am avut problema asemanatoare, doar ca la un motor pe benzina.

Problema venea din rezervor care de-a lungul timpului a acumulat mizerie si infunda sorbul pompei de benzina.
In prima faza a fost curatat rezervorul si pompa de benzina iar, problemele au disparut.

Primul "diagnostic" pus de service-uri, inclusiv de cel al reprezentantei, a fost: problema injectoare... rezolvarea problemei fiind mai banala si mai ieftina decat ce preconizau mecanicii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adrian04
post Oct 3 2016, 01:59 PM
Post #5


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



Am pus pana pe clapeta de acceleratie, e plina de ulei ars plus ca furtunul care ducea din intercooler in egr era la fel plin de ulei, curgea din el cand l-au dat jos, deci banuiesc ca cei de la reprezentanta au dat un diagnostic bun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adrian04
post Oct 4 2016, 07:21 PM
Post #6


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



Revin... Am fost azi la service bun bazat ca cei de la reprezentanta au dreptate. Dupa ce ne-am chinuit ceva timp sa scoatem turbosuflanta am constatat ca nu avea pic de ulei, am scos si furtunul de la intercooler, nu a curs nimic...deci daca era sa fie ca ei si sa imi mananca turbina ulei trebuia sa curga pe putin jumatate de litru sau mai mult...Maine duc totusi turbina la rectificat sa vad daca trebuie schimbata sau nu... Vreun sfat in legatura cu aceasta problema? Sa fie oare de la injectoare, de la pompa de injectie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adrian04
post Oct 6 2016, 05:13 PM
Post #7


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



Am rezolvat problema pana la urma. Turbina nu avea nici o problema, am dat-o jos si degeaba (cine s-o mai duce de acum la reprezentanta), am schimbat clapeta de acceleratie si pompa de motorina, plus ca aveam 2 bujii incandescente arse. Sper sa nu mai am problema (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Sita de la pompa era imbacsita, imi taia din motorina si de asta avea momente cand mergea si cand imi murea ca nu se mai putea alimenta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alexandru sLn
post Oct 7 2016, 08:47 AM
Post #8


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 46
Joined: 3-September 15
From: Bucuresti
Member No.: 10.348
Auto: Mitsubishi Oulander 1



QUOTE (Adrian04 @ Oct 6 2016, 06:13 PM) *
Am rezolvat problema pana la urma. Turbina nu avea nici o problema, am dat-o jos si degeaba (cine s-o mai duce de acum la reprezentanta), am schimbat clapeta de acceleratie si pompa de motorina, plus ca aveam 2 bujii incandescente arse. Sper sa nu mai am problema (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Sita de la pompa era imbacsita, imi taia din motorina si de asta avea momente cand mergea si cand imi murea ca nu se mai putea alimenta.



Fix cum am patit si eu. Din cauza mizeriei stranse in rezervor, sorbul (cred ca aa se numeste) de la pompa de benzina era inbaxit si imi infunda alimentarea pompei ceea ce facea ca masina sa se opreasca.
Iti recomand, ca sa eviti pe viitor reaparitia problemei, sa verifici daca rezervorul este ruginit in interior. La mine asta cauza problema (nu are invelis de plastic - asa am inteles ca au unele masini).

This post has been edited by Alexandru sLn: Oct 7 2016, 08:49 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adrian04
post Oct 7 2016, 01:31 PM
Post #9


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



QUOTE (Alexandru sLn @ Oct 7 2016, 09:47 AM) *
Fix cum am patit si eu. Din cauza mizeriei stranse in rezervor, sorbul (cred ca aa se numeste) de la pompa de benzina era inbaxit si imi infunda alimentarea pompei ceea ce facea ca masina sa se opreasca.
Iti recomand, ca sa eviti pe viitor reaparitia problemei, sa verifici daca rezervorul este ruginit in interior. La mine asta cauza problema (nu are invelis de plastic - asa am inteles ca au unele masini).

Din ce stiu, la mine rezervorul este din plastic (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . De la motorina asta buna care o avem, cu timpul se strange mizerie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ottonel
post Jan 10 2017, 04:19 PM
Post #10


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 6
Joined: 28-April 16
Member No.: 11.053
Auto: mitsu outlander 2007



QUOTE (Adrian04 @ Oct 6 2016, 05:13 PM) *
Am rezolvat problema pana la urma. Turbina nu avea nici o problema, am dat-o jos si degeaba (cine s-o mai duce de acum la reprezentanta), am schimbat clapeta de acceleratie si pompa de motorina, plus ca aveam 2 bujii incandescente arse. Sper sa nu mai am problema (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Sita de la pompa era imbacsita, imi taia din motorina si de asta avea momente cand mergea si cand imi murea ca nu se mai putea alimenta.



Salut Adrian,
De la bujiile arse se aprindea ceva la bord ? La un Fietulet pe care il am , am o bujie arsa si mi se aprinde "spirala" pe bord intermitent ca alarma pana se incalzeste motorul. Ideea e ca Mitsu meu porneste un pic mai dezechilibrat la rece si ma gandesc ca ar fi vreo bujie, dar nu se aprinde nimic in bord...

Numai bine !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adrian04
post Sep 28 2017, 06:48 PM
Post #11


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 33
Joined: 3-May 16
Member No.: 11.057
Auto: Mitsubishi Outlander



Imi pare rau ca am vazut tocmai acum mesajul tau. Nu imi aparuse nimici in bord de la bujii. A bagat testerul si i-a aratat ca 2 sunt arse, asa ca le-am schimbat. Si la mine pornea mai greut, dar acum 3 sapt am schimbat carbunii la electromotor si porneste la sfert.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Problema Turbosuflanta
1 Adrian04 296 Yesterday, 09:32 PM
Last post by: razvanix
No New Posts Problema Franare Excesiva In Modul 4x4
0 s3lc 41 19th November 2017 - 01:11 PM
Last post by: s3lc
No New Posts Problema Compresie Motor 1.3 4a90
1 cristi.min20 138 14th November 2017 - 10:46 AM
Last post by: Vic*
No new Problema Motor 2.2 Di-d 177cp
22 horrry 5.223 12th October 2017 - 01:00 PM
Last post by: Paul27
No New Posts Topic has attachmentsProblema Aer Conditionat
9 Alinush 3.923 7th August 2017 - 10:08 AM
Last post by: devision


 




Parteneri media:

www.voom.ro | www.autoexpert.ro
RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd November 2017 - 11:06 AM
www.mitsu.ro - Romanian Mitsubishi Enthusiasts