Welcome Guest ( Log In | Register )


Salut, vizitatorule!

Te rugam sa te
inregistrezi pentru a beneficia de toate facilitatile forumului!

Inregistrarea este complet gratuita si nu dureaza mai mult de cateva momente!



Important: Asociatia Mitsubishi Club Romania



Booking.com




 
Reply to this topicStart new topic
> Pornire Lancer 140 Did 2008 85000km
santto
post Nov 9 2015, 05:45 PM
Post #1


EVO VI
Group Icon

Group: Members
Posts: 506
Joined: 26-January 08
From: Pitesti
Member No.: 526
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DID 2008
Inmatriculare: AG



salutare,

lancerul meu din 2008 pe motorina a inceput sa dea semne de slabiciune / oboseala la pornirea de dimineata .are 85,000 km si nu am ce sa-i reprosez. revizia a fost facuta in 04,2015
inca are bateria originala. am vazut ceva recomanadari de baterii pt lancer insa va rog sa-mi spuneti daca credeti ca ar fi cazul sa schimb si bujiile.
recomandari baterie ? recomandari bujii ?

sau daca credeti ca ar putea sa fie alceva.... spuneti.

merci

This post has been edited by santto: Nov 9 2015, 05:46 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Nov 9 2015, 05:45 PM
Post #


Pauza de publicitate


Group: Members

Joined: Today, 11:05 AM







Go to the top of the page
 
Quote Post
marius_EVO
post Nov 9 2015, 09:29 PM
Post #2


RoadRunner
Group Icon

Group: Members
Posts: 758
Joined: 27-April 09
From: Romania
Member No.: 1.644
Auto: Mitsu
Inmatriculare: ---



poate bateria...mai completeaza cu apa distilata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moro
post Nov 9 2015, 09:50 PM
Post #3


Halatu'...halatu'...cat e halatu' ?
Group Icon

Group: Members
Posts: 710
Joined: 7-May 08
From: Bucuresti
Member No.: 782
Auto: Lancer 2.0 DI-D Instyle, 180



Eu nu m-as gandi la bujii. Schimba bateria si cred ca se va rezolva problema. Din 2008 si pana acum a tinut destul bateria originala. Eu am schimbat bateria cu una Bosh s4 de 75 Ah pe care o am de 2 ani si este ok. Daca vrei sa fii sigur ca nu sunt si alte probleme (senzori defecti sau eu stiu ce altceva...), pune-o pe un tester...dar eu spun ca bateria este problema, iar solutia este sa o schimbi.

This post has been edited by moro: Nov 9 2015, 09:53 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel.doboseru
post Nov 9 2015, 10:39 PM
Post #4


EVO III
Group Icon

Group: Members
Posts: 178
Joined: 11-July 14
From: Cluj-Napoca
Member No.: 9.172
Inmatriculare: LNT



La mine bateria a fost problema. Aproape orice service are un tester pentru baterie. Merge si cu un OBD-Scanner care citeste voltajul, daca gasesti la cineva. Nu are rost sa incepi sa schimbi sau sa repari ceva la ea daca nu stii exact care e cauza problemei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
santto
post Nov 10 2015, 06:44 PM
Post #5


EVO VI
Group Icon

Group: Members
Posts: 506
Joined: 26-January 08
From: Pitesti
Member No.: 526
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DID 2008
Inmatriculare: AG



la baterie ma cam gāndeam , insa nu eram sigur daca sa umblu si la buji.
o sa schimb bateria si mai vad apoi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pasek
post Nov 10 2015, 06:49 PM
Post #6


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 47
Joined: 25-October 10
Member No.: 3.966
Auto: 2008 Lancer 2.0 Invite
Inmatriculare: GJ 20 RUX



Dar mai exact cum face masina? Invirte dar nu porneste?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Flipper
post Nov 10 2015, 08:16 PM
Post #7


EVO IX
Group Icon

Group: Members
Posts: 1.600
Joined: 10-March 09
From: Bucuresti
Member No.: 1.497
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 M/T
Inmatriculare: B



Daca demarorul invarte greu sau nu invarte atunci bateria e problema. Daca invarte bine dar porneste greu la rece atuci cel mai probabil ai una sau mai multe bujii incandescente duse.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
santto
post Dec 13 2015, 05:56 PM
Post #8


EVO VI
Group Icon

Group: Members
Posts: 506
Joined: 26-January 08
From: Pitesti
Member No.: 526
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DID 2008
Inmatriculare: AG



reusesc intr-un final sa mai scriu pe aici.....

am completata cu apa distilata . 2 elementi erau partial uscati. nu mai face deloc cum facea , dar nici mult nu cred ca mai tine .
o sa trag iarna asta de ea si mai vad apoi .

m-am interesat si de baterie la reprezentanta .
ei monteaza de 100 si au 2 modele BOSCH si VARTA
dupa lupte seculare mi-au dat codurile :varta 6004020833162 bosch 0092S50130 pret 550 ron cu tot cu montaj (dupa negoceri)

baterie originala 870 ron

sper sa va ajute.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marius_EVO
post Jan 2 2016, 02:16 PM
Post #9


RoadRunner
Group Icon

Group: Members
Posts: 758
Joined: 27-April 09
From: Romania
Member No.: 1.644
Auto: Mitsu
Inmatriculare: ---



dupa acel cod gasesti o Varta de 100 Ah dar care este prea mare si nu incape.

eu am luat de la Varta un model de 85 Ah si incape perfect
Go to the top of the page
 
+Quote Post
run4fun
post Feb 16 2016, 07:55 PM
Post #10


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 8
Joined: 21-March 15
Member No.: 9.886
Auto: Lancer



Salutare. Am si eu probleme cu pornirea la rece. Ceva de genul:
https://www.youtube.com/watch?v=f_y-L6j3_UA
Bujiile sunt verificate. Una nu era in parametrii (avea peste 0.3 ohmi) si a fost schimbata iar celelate au fost montate la loc. Releul a fost schimbat cu altul nou. Nici un rezultat. Bateria este ok! Nu are erori pe tester

A mai avut cineva problema asta? Doar la rece face asa la prima pornire.

Lancer 2008 2.0 Did 175.000Km

Multumesc!

This post has been edited by run4fun: Feb 16 2016, 07:57 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel.doboseru
post Feb 16 2016, 08:02 PM
Post #11


EVO III
Group Icon

Group: Members
Posts: 178
Joined: 11-July 14
From: Cluj-Napoca
Member No.: 9.172
Inmatriculare: LNT



Salut. Vezi ca e privat filmuletul (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
run4fun
post Feb 17 2016, 07:17 AM
Post #12


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 8
Joined: 21-March 15
Member No.: 9.886
Auto: Lancer



Scuze. Am modificat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel.doboseru
post Feb 17 2016, 09:13 AM
Post #13


EVO III
Group Icon

Group: Members
Posts: 178
Joined: 11-July 14
From: Cluj-Napoca
Member No.: 9.172
Inmatriculare: LNT



Exact asa imi facea si mie in prima iarna dupa ce am cumparat-o, si s-a dovedit a fi de la baterie. Daca tu esti convins ca bateria e ok, problema mai poate fi de la alimentare, adica de la pompa de combustibil (ori pompa in sine ori vreo garnitura care iti lasa un pic de aer sa intre pe traseu). Nu stiu la tine cum se face injectia motorinei, dar ma gandesc ca e cu pompe duze ca nu stiu sa aiba DiD-ul common-rail, si ar trebui verificate si acelea. In plus, dupa ce porneste, iti scoate fum negru, dens? Daca nu ai facut-o deja, incearca sa alimentezi si cu o motorina premium, care iarna are vascozitatea un pic mai scazuta, si nu forteaza asa tare pompa de motorina.

Cauze pot fi multe, dar daca bujiile si bateria sunt ok, cred ca spre partea de alimentare ar trebui sa te uiti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
run4fun
post Feb 17 2016, 09:35 AM
Post #14


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 8
Joined: 21-March 15
Member No.: 9.886
Auto: Lancer



Face asa numai cand e frig si la prima pornire dimineata. Daca bateria nu ar fi ok nu ar putea sa invarta ok. Mie mi se pare ca invarte destul de sanatos. Iar daca era ceva pe alimentarea cu motorina nu trebuia sa faca si cand e mai cald? Am incercat si cu motorina de iarna. La fel face. Nu scoate fum negru la pornire. Doar daca sta mai mult de 12 ore mai face figuri altfel porneste la sfert.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel.doboseru
post Feb 17 2016, 09:48 AM
Post #15


EVO III
Group Icon

Group: Members
Posts: 178
Joined: 11-July 14
From: Cluj-Napoca
Member No.: 9.172
Inmatriculare: LNT



Gandeste-te ca la frig si uleiul si motorina sunt un pic mai vascoase, deci orice componenta care interactioneaza cu ele va fi supusa unui efort mai mare. Poate ca intr-adevar pompa de motorina nu ti-e dusa de tot, dar efortul asta in plus ce-l are la rece, e destul incat s-o faca sa nu functioneze corect. Ti-am zis, poate e problema si de la pompele duze care n-o pot injecta corect in pistoane, mergand mai departe poate sa-ti fie si de la vreo garnitura de chiulasa care nu-ti inchide bine supapele si pierzi pe-acolo amestec. Atata timp cat nu ai martor in bord, si iti arunca vreun cod de eroare care sa te duca fix la problema, se pot face tot felul de presupuneri, dar cand problema e de natura mecanica, cel mai bine o duci la un service, ca-s multe componente implicate si oricare din ele poate fi de vina.

Cand vezi ca se chinuie la pornire, o ajuti un pic si din acceleratie? Sau doar din cheie incerci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
run4fun
post Feb 17 2016, 10:07 AM
Post #16


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 8
Joined: 21-March 15
Member No.: 9.886
Auto: Lancer



Am incercat si din acceleratie. Nu ajuta....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristi4x4
post Feb 17 2016, 12:12 PM
Post #17


EVO V
Group Icon

Group: Admin
Posts: 383
Joined: 5-March 11
From: Craiova
Member No.: 4.715
Auto: Pajero 3.2



Pune-i un set nou de bujii si va porni la sfert.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
katy
post Sep 5 2017, 08:56 AM
Post #18


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 3
Joined: 5-September 17
Member No.: 12.377
Auto: mitshubishi lancer
Inmatriculare: 1CWJ437



buna ziua,

am cumparat de curand si eu un Lancer 2.0 DI-D din 2010, 140 cp si am si eu probleme la prima pornire, cand masina sta mai mult. Initial am crezut ca e alimentarea, am schimbat filtrul de motorina, i-am pus supapa unisens, insa problema tot persisita. Am schimbat ETACS-ul, care are legatura cu imobiliztarorul, insa tot la fel, dimineata trebuie sa invart mult la automat pana se porneste motorul. Cei de la reprezentanta au spus ca nu da nici o eroare, nici la bujii, nimic...e posibil sa fie bateria. Am cumparat baterie nou-nouta, insa tot la fel, porneste greu. Nu mai stiu ce sa fac (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Ce ar putea fi.
va rog ma ajutati cu cateva pareri?

multumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
run4fun
post Jan 21 2018, 06:13 PM
Post #19


EVO I
Group Icon

Group: Members
Posts: 8
Joined: 21-March 15
Member No.: 9.886
Auto: Lancer



Nici eu nu am scapat de problema descrisa mai sus. Am schimbat bujii si releu. Degeaba. Mai are cineva aceste simtome?
https://www.youtube.com/watch?v=f_y-L6j3_UA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vibe
post May 14 2018, 08:34 AM
Post #20


Curios Member
Group Icon

Group: Members
Posts: 1.116
Joined: 23-October 08
From: Ploiesti
Member No.: 1.126
Auto: Lancer 2.0 DI-D Intense
Inmatriculare: PH



Salut! Ati rezolvat problema cu pornirea?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No new Topic has attachments2008 Mitsubishi Lancer 2.0 CVT 150CP Black Intense S18
929 zimbet 282.476 14th August 2018 - 03:57 PM
Last post by: zimbet
No new Topic has attachments2008 Mitsubishi Outlander 2.0 140 CP Instyle Navy Am. Black
30 Birdie59 12.872 11th August 2018 - 05:23 PM
Last post by: Birdie59
No New Posts Lancer 2.0 Di-d Vibratie Volan Viteza Si Frana
vibratie volan viteza si frana
2 alex610 121 31st July 2018 - 04:49 PM
Last post by: Alex44
No new Topic has attachmentsLancer Did 140 Cp Orient Red Instyle
129 sobolanu' 127.034 25th June 2018 - 09:13 AM
Last post by: sobolanu'
No new Topic has attachments2008, Mitsubishi Lancer, 2.0 DID, 140CP, Black Mica, Instyle
419 moro 101.479 24th April 2018 - 03:55 PM
Last post by: moro


 




Parteneri media:

www.voom.ro | www.autoexpert.ro
RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th August 2018 - 11:05 AM
www.mitsu.ro - Romanian Mitsubishi Enthusiasts