Welcome Guest ( Log In | Register )


Salut, vizitatorule!

Te rugam sa te
inregistrezi pentru a beneficia de toate facilitatile forumului!

Inregistrarea este complet gratuita si nu dureaza mai mult de cateva momente!Important: Asociatia Mitsubishi Club RomaniaBooking.com
 
Reply to this topicStart new topic
> Dakar 2018, România e reprezentată de Mani Gyenes la categoria Moto
Vasea
post Jan 6 2018, 12:58 PM
Post #1


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaStart în Dakar 2018: Peugeot, Toyota și Mini se luptă la categoria Auto, iar România e reprezentată de Mani Gyenes la categoria Moto

http://www.automarket.ro/stiri/start-in-da...auto-81951.html

Cea mai dificilă competiție de rally-raid din lume debutează sâmbătă, 6 ianuarie. Vor fi două săptămâni în care piloții vor ataca Anzii și dunele din America de Sud pe parcursul a 9000 de kilometri.


A 40-a ediție a Raliului Dakar, cea mai dificilă competiție de rally-raid din lume, ia startul astăzi în Lima, capitala statului Peru. Este a 10-a ediție a Dakarului care are loc "în exil" după ce raliul a fost mutat din Africa în America de Sud din cauza amenințărilor teroriste din Mauritania.

Peterhansel (Peugeot), favorit pe hârtie

Anul 2018 anunță un Dakar foarte disputat, cu Peugeot și Toyota gata să-și încordeze mușchii în cele două săptămâni de competiție la înălțime. Favoritul competiției este Stephane Peterhansel, veteranul de 52 de ani care concurează pentru Peugeot urmând să-și apere titlurile obținute la ultimele două ediții ale Dakarului, ultimele din cele 7 trofee reușite în cariera sa la categoria Auto în Dakar. Peterhansel mai are 6 titluri reușite la categoria moto și este cel mai titrat pilot din istoria competiției.

Principalii concurenți ai lui Stephane Peterhansel în acest an vor fi celelalte trei nume grele care concurează pentru Peugeot: Carlos Sainz, dublu campion mondial în WRC și învingător în Dakar 2010, Sebastien Loeb, de nou ori câștigător al Mondialului de Raliuri și locul al doilea anul trecut în Dakar, și Cyril Despres, cvintuplu câștigător al Dakarului la categoria Moto și ocupant al locului al treilea la Auto în ediția trecută a competiției.

Cei patru piloți ai celor de la Peugeot vor avea de înfruntat o concurență puternică din partea japonezilor de la Toyota, care se aliniază la start cu qatarianul Nasser Al-Attiyah (câștigător în Dakar în 2011 și 2015) și sud-africanul Giniel de Villiers, care a reușit la rândul său să câștige trofeul în Dakar în 2009.

Alte nume importante pentru motorsportului mondial concurează pentru Mini, echipa de uzină a britanicilor aliniind la start piloți precum Mikko Hirvonen și Nani Roma.

Emanuel Gyenes, a 8-a oară în Dakar

România este reprezentată în Dakar 2018 de Emanuel "Mani" Gyenes la clasa Moto, sătmăreanul urmând să concureze pentru a 8-a oară în cel mai dificil rally-raid al planetei. Cel mai bun rezultat al său a fost locul al 14-lea ocupat în 2016 în clasamentul general al categoriei, Gyenes reușind să câștige de două ori clasa Maraton a categoriei Moto, unde punctează piloții care rulează pe întreaga lungime a Dakarului cu același motor. Gyenes concurează în Dakar pe o motocicletă KTM.

Puteți urmări corespondențele realizate de Mani Gyenes din America de Sud pe pagina de Facebook a rider-ului român.

De pe gazon în deșert

Ca de obicei, la startul competiției se vor afla și nume inedite. Cel mai important în 2018 este cel al portughezului Andre Villas-Boas, 40 de ani, antrenor de fotbal care a câștigat Cupa UEFA cu FC Porto în 2011 și a trecut în carieră pe la Chelsea, Tottenham, Zenit Sankt Petersburg înainte de a antrena în China. Villas-Boas, considerat acum cîțiva ani unul dintre cei mai buni manager din fotbalul european, va conduce în Dakar în Toyota Hilux, continuând astfel o poveste de familie începută în 1982 în competiția desfășurată pe atunci în Sahara de unchiul său, Pedro Villas-Boas.

Un raliu la înălțime. La propriu.

Raliul Dakar 2018 va avea cinci categorii de concurs. Pe lângă clasicele Auto, Moto și Camioane, competiția va găzdui categoriile Quad și SxS (Buggy).

Distanța totală pe care o vor parcurge concurenții între Lima și orașul argentinian Cordoba în cele două săptămâni de competiție va fi de 9000 de kilometri (5000 pe probe speciale, 4000 probe de legătură), iar principala provocare va fi legată de înălțimea medie foarte ridicată la care are loc raliul: 2000 de metri. Vor exista 5 zile de probe desfășurate la peste 3000 de metri, implicit zone care vor trece prin Anzii bolivieni la înălțimi care depășesc 5000 de metri. "Amestecul de Peru, Bolivia și Argentina va asigura una dintre cele mai frumoase competiții sud-americane. Va fi un raliu special: lung și dificil", spune Stephane Peterhansel.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/081/951/431719l-545x826-n-cf921918.jpg)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Jan 6 2018, 12:58 PM
Post #


Pauza de publicitate


Group: Members

Joined: Today, 04:28 AMGo to the top of the page
 
Quote Post
Vasea
post Jan 8 2018, 06:37 PM
Post #2


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaRaliul Dakar 2018: Cyril Despres se impune în etapa a doua, iar Peugeot domină podiumul

http://www.automarket.ro/tv/diverse/raliul...iumul-7179.html

A doua etapă a Raliului Dakar a măsurat 267 de kilometri de probă specială. Cyril Despres (Peugeot) s-a impus. Acesta a fost urmat de Peterhansel (Peugeot) și Loeb (Peugeot). Clasamentul general este condus de același Despres.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 9 2018, 06:34 PM
Post #3


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaRaliul Dakar 2018: Nasser Al-Attiyah revine în forță și se impune în etapa a treia (Pisco - San Juan de Marcona)

http://www.automarket.ro/tv/curse-auto/ral...rcona-7183.html

Etapa a treia a Raliului Dakar a măsurat 296 de kilometri de probă specială. Nasser Al-Attiyah (Toyota) a terminat cu un avans de 4 minute în fața lui Peterhansel (Peugeot). Podiumul a fost completat de Sainz (Peugeot). Peterhansel conduce clasamentul general.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 10 2018, 05:49 PM
Post #4


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaRaliul Dakar 2018: Sebastien Loeb câștigă etapa a patra și urcă pe poziția a doua în clasamentul general

http://www.automarket.ro/tv/curse-auto/ral...neral-7187.html

Sebastien Loeb (Peugeot) a câștigat etapa a patra a Raliului Dakar. Podiumul a fost completat de coechipierii Carlos Sainz și Stephane Peterhansel. În clasamentul general, Peterhansel conduce, francezul fiind urmat de Loeb și Sainz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 11 2018, 05:12 PM
Post #5


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaRaliul Dakar 2018: Stephane Peterhansel câștigă etapa a cincea, iar Sebastien Loeb abandonează

http://www.automarket.ro/tv/curse-auto/ral...oneaz-7189.html

Etapa a cincea a Raliului Dakar 2018 l-a avut în prim-plan pe Stephane Peterhansel (Peugeot). Mr. Dakar se impune în fața lui Bernhard ten Brinke (Toyota) și a lui Giniel de Villiers (Toyota). Loeb abandonează în urma unui accident suferit la începutul etapei.

https://www.youtube.com/watch?time_continue...p;v=tWIfYTMtRfs
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 12 2018, 08:10 PM
Post #6


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaPrima zi de pauză în Raliul Dakar: Peugeot domină cea mai dură competiție de rally-raid din lume cu ajutorul lui Stephane "Mr. Dakar" Peterhansel

http://www.automarket.ro/stiri/prima-zi-de...itie-82077.html

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/888165l-610x390-b-2d51352a.jpg)

Raliul Dakar 2018 a poposit în La Paz, Bolivia, iar concurenții angrenați în cel mai dificil rally-raid din lume au parte de o zi de pauză. Stephane Peterhansel (Peugeot) are un avans de peste 25 de minute în clasamentul general și demonstrează încă o dată că merită să poarte numele de "Mr. Dakar".

Astăzi, 12 ianuarie, este prima și singura zi de odihnă programată pentru cei care se luptă să câștige Raliul Dakar, cel mai dificil eveniment de rally-raid din lume. A 40-a ediție a început în Lima, Peru, iar până acum caravana Dakar a poposit în Pisco, San Juan de Marcona, Arequipa și La Paz (Bolivia).

În orașul bolivian aflat la peste 3.600 de metri altitudine, concurenții angrenați în Raliul Dakar 2018 se vor bucura de câteva momente de respiro, urmând ca în 13 ianuarie să continue "recitalul" motorizat către Uyuni. Punctul final pe care trebuie să-l atingă este orașul Cordoba (Argentina).

Raliul Dakar 2018 a început excelent pentru Toyota și Nasser Al-Attiyah. Qatarianul repetă figura din 2017 și se impune în prima etapă a noii ediții Dakar. În ziua secundă, copilotul lui Al-Attiyah are probleme de sănătate, iar acest lucru se vede în timpul obținut pe probele speciale. Qatarianul ajunge cu peste 15 minute în urma câștigătorului de etapă și pierde poziția de lider din clasamentul general provizoriu. Tot Al-Attiyah este cel care se impune și în etapa a treia, fiind singurul concurent la clasa Auto din acest Dakar cu două victorii de etapă.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/307156l-545x347-n-35be94fb.jpg)

Șase etape s-au scurt din Raliul Dakar 2018, iar cei patru piloți angrenați în team-ul Peugot au bifat câte o victorie. Începem cu Sebastien Loeb care în prima zi de concurs a avut o serie de probleme la sistemul de fârnare. Din păcate, acest Dakar a început cu stângul pentru francez. Cu toate acestea, Loeb se impune în etapa a patra în fața coechipierilor Stephane Peterhansel și Carlos Sainz. Francezul începe ziua a cincea cu zâmbetul pe buze, dar o termină mai rapid decât se aștepta. Un accident destul de urât și un Daniel Elena (copilotul lui Loeb) care acuza dureri de spate anunțau abandonul pilotului francez.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/264005l-545x347-n-d38a2edf.jpg)

Cyril Despres este primul pilot din această stagiune care a arborat culorile Peugeot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Se întâmpla în ziua a doua a Raliului Dakar 2018. Atunci podiumul era completat de Stephane Peterhansel și Sebastien Loeb.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/996004l-545x347-n-bcb12946.jpg)

Carlos Sainz a fost primul concurent din clasa Auto care a ajuns în La Paz. Spaniolul a fost cel mai rapid pe porțiunile de probă specială care s-au aflat și la peste 4.700 de metri altitudine. În aceste condiții, Sainz bifează prima victorie de etapă în Dakar 2018.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/351497l-545x347-n-9dc20b4c.jpg)

Am păstrat pentru final prestația lui Stephane "Mr. Dakar" Peterhansel. Pilotul team-ului Peugeot a câștigat etapa a cincea a acestei ediții de Dakar. Cu toate acestea, pilotul francez a mers constant și a bifat podiumul în cinci dintre cele șase etape desfășurate până acum. În aceste condiții, "Mr. Dakar" ocupă prima poziție a clasamentului general cu un avans de peste 27 de minute în fața coechipierului Carlos Sainz. Locul al treilea în clasamentul general provizoriu este ocupat de Bernhard Ten Brinke, pilotul Toyota Gazoo Racing având o întârizere de o oră și 20 de minute.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/905799l-545x347-n-f877cf50.jpg)

Emanuel "Mani" Gyenes este reprezentantul României în Dakar 2018. Sătmăreanul concurează în clasa Moto și se află în cel mai dificil rally-raid din lume pentru a 8-a oară.

După șase etape disputate, Mani se află pe locul 30 având o întârziere de 2 ore și 25 de minute față de liderul Kevin Benavides (Argentina). În cadrul clasei SuperProducție, Mani ocupă poziția a 12-a. Cel mai bun rezultat al lui Gyenes de până acum a fost în ziua a patra când a încheiat probele speciale cu al 29-lea timp.

(IMG:http://static.automarket.ro/img/auto_resized/db/article/082/077/566267l-545x347-n-8c50aa46.jpg)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 14 2018, 07:45 AM
Post #7


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaDakar 2018: Emanuel Gyenes, locul 30 in etapa a saptea a competitiei

http://sport.hotnews.ro/stiri-motor-222239...competitiei.htm

(IMG:http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2018-01-7-22210917-46-dakar-2018.jpg)

Motociclistul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 30 in etapa a saptea a Raliului Dakar 2018, disputata in La Paz si Uyuni, informeaza News.ro.

Gyenes a incheiat cursa in sase ore, sase minute si 39 secunde.

Invingator a fost spaniolul Joan Barreda (Honda), urmat de francezul Adrien van Beveren (Yamaha) si de argentinianul Kevin Benavides (Honda).

Etapa a opta se va disputa intre localitatile Uyuni si Tupiza.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 15 2018, 08:18 PM
Post #8


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaRaliul Dakar 2018: Stephane Peterhansel câștigă etapa a 8-a

http://www.automarket.ro/tv/curse-auto/ral...a-8-a-7191.html

Etapa a 7-a (sâmbătă) a fost una cu ghinion pentru Peterhansel. Francezul a pierdut șefia clasamentului general în urma unui accident. Peterhansel a revenit în etapa de duminică și a câștigat runda cu un avans firav. Sainz (Peugeot) este lider la general.

https://www.youtube.com/watch?time_continue...p;v=NVm0IXMoD4A

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 22 2018, 06:17 AM
Post #9


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaPeugeot wins 2018 Dakar Rally

https://www.leftlanenews.com/peugeot-wins-2...ally-99640.html

(IMG:https://lln5.mnmcdn.com/content//thumbs/carlos-sainz-peugeot-3008-dkr_700.jpg)

Carlos Sainz helped Peugeot clinch its seventh victory.

Peugeot won the 2018 edition of the grueling Dakar Rally. The win represents the brand's seventh victory.

Carlos Sainz soldiered through about 5,500 miles of dunes, mountain passes, and rocky tracks to clinch Peugeot's third consecutive victory. This year's route took participants through Peru, Bolivia, and Argentina. Sainz, a Dakar veteran and experienced rally driver, said earning the top spot on the podium was considerably more difficult than he imagined.

"It was a very difficult rally for me. It's probably been the most difficult Dakar that I've ever taken part in, even counting the ones in Africa. The organizers gave us a truly challenging route, with so many incredibly difficult stages," he said in a statement.

Sainz and team-mate Lucas Cruz drove a purpose-built buggy that borrows a handful of styling cues from the 3008 crossover. Peugeot notes outstanding reliability helped Sainz win the race; the only issue it experienced was a minor problem with the gear selector.

Nasser Al Attiyah and Matthieu Baumel finished second place in a four-wheel drive Toyota. They crossed the finishing line nearly 44 minutes after Sainz. Giniel de Villiers and Dirk von Zitzewitz, also in a Toyota, took third. They arrived about an hour and 16 minutes after the winning Peugeot.

The Dakar Rally hasn't been held in Africa since 2007 due to safety concerns.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vasea
post Jan 24 2018, 07:45 AM
Post #10


EVO IX
Group Icon

Group: Global Moderators
Posts: 1.925
Joined: 2-January 14
From: IASI
Member No.: 8.622
Auto: daciaMani Gyenes a terminat pe locul 23 Raliul Dakar din America de Sud

https://www.auto-bild.ro/sport/mani-gyenes-...sud-136664.html

(IMG:https://thumbor.unica.ro/unsafe/x/smart/filters:contrast(1):quality(80)/https://www.auto-bild.ro/wp-content/uploads/2018/01/emanuel-1024x530-1-1024x530.jpg)

Emanuel Gyenes, pilotul Autonet Motorcycle Team, angrenat în cea de a 40-a ediţie a Raliului Dakar, a terminat pe locul 23 competiția. Românul a ajuns pentru a şaptea oară în carieră la finalul competiției.

Emanuel Gyenes a terminat cu zâmbetul pe buze Raliul Dakar. „Am ajuns la sfârşitul Dakar-ului 2018. A fost o ediţie foarte grea, chiar cea mai grea din America de Sud. Mă bucur că am ajuns la finiş! Locul 23 nu este chiar cel pe care mi l-am dorit. Dar este un loc extraordinar, având în vedere că an de an vin concurenţi tot mai puternici şi cu motociclete foarte performante”, a spus Gyenes pentru adevarul.ro.

Acesta a adăugat: “Am avut două săptămâni foarte grele, fără mari probleme. Am avut mici căzături şi vreau să mulţumesc echipei de asistenţă tehnică formată din Laszlo Olah şi Szabolcs Racz, cei care mi-au pregătit motocicleta pentru fiecare etapă. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi încurajat de-a lungul acestor două săptămâni”.

Emanuel Gyenes a concurat pentru a opta oară în Raliul Dakar și avea ca obiectiv o clasare cât mai apropiată de top 10.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Collapse

> Similar Topics

  Topic Replies Topic Starter Views Last Action
No New Posts Dakar - 2017
2-14 ianuarie
3 Vasea 2.528 15th January 2017 - 08:59 AM
Last post by: Vasea
No New Posts Dakar 2016
13 etape, 2-16 ianuarie 2016
10 Vasea 6.177 29th April 2016 - 05:12 AM
Last post by: Vasea
No New Posts Topic has attachmentsDakar 2015
9 radu-lancer 5.948 21st April 2015 - 06:51 AM
Last post by: radu-lancer
No New Posts Dakar 2014
0 radu-lancer 2.965 7th August 2013 - 12:14 PM
Last post by: radu-lancer
No new Dakar 2013
05-19 IAN 2013
32 radu-lancer 9.068 19th January 2013 - 10:52 PM
Last post by: radu-lancer


 
Parteneri media:

www.voom.ro | www.autoexpert.ro
RSS Lo-Fi Version Time is now: 16th August 2018 - 04:28 AM
www.mitsu.ro - Romanian Mitsubishi Enthusiasts