Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce Baterie Sa Cumpar
mitsu.ro > Automobile Mitsubishi > Mitsubishi Lancer > Noul Lancer
spectralro
Salutare.

Bateria da semne de ca e pe duca si acum in prag de iarna nu as vrea sa raman cu ea blocat in nameti si fara baterie. Asa ca vreau sa cumpar una nou insa nu prea stiu de unde sa incep.

In primul rand am observat ca bateria are dimensiuni atipice, 24 x 17 x 20 (lungime x latime x inaltime) si nu imi dau seama ce marca e. Am observat ca pe ea scrie Made in Japan, ceea ce ma face sa cred ca e bateria originala, avand in vedere vechimea masinii. Pe ea am mai observat ca scrie si Shin Kobe Electric Manufacturing, un producator de baterii industriale din ceea ce am gasit pe Google. Nu prea ma ajuta aceasta informatie.

Ca si necesar de baterie vad ca scrie pe ea 20 HR (asta nu stiu ce inseamna) 65 Ah CCA 52 A.

Astfel as vrea sa stiu ce baterii ati pus pe masini atunci cand a venit vremea sa le schimbati.

Multumesc anticipat.

spectralro
Pe configurator Varta dupa modelul masinii imi spune ca acesta ar fi tipul de baterie care se potriveste.

https://www.emag.ro/acumulator-varta-blue-d...;ref=no_results

Doar ca e de 60 Ah. Si nu stiu ce sa zic de borne. Parca am vazut ca la cea de pe masina borna + este pe stanga. Conteaza lucrul asta?

Sau asta de 63 Ah.

https://www.emag.ro/baterie-auto-varta-silv...rch-Action=view
ursul_bipolar
http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=9587&st=100

Vezi postul #119.
Vic*
Exide si Banner are the best!! Ma mir cum de a tinut doar atat fiind bateria originala si masina din 2013. A mea a tinut vreo 8 ani cool.gif
spectralro
Inca nu m-a lasat in drum. Doar ca da semne de oboseala. Ma gandesc ca la iarna s-ar putea sa am experiente neplacute. As vrea sa fiu preventiv.

Apropo de Exide, m-am uitat ieri de ce baterie ar incapea ca dimeniuni si am gasit una de la Exide, doar ca nu am auzit de ea. Nu ca de Banner as fi auzit. Spui ca ar fi ok?

Pana acum toata lumea Varta si Bosch.

Multumesc de sfat.

QUOTE (ursul_bipolar @ Nov 28 2017, 02:22 PM) *

Vic*
Exide este o firma americana care face de foarte mult timp baterii. Banner este spaniola, dar ambele sunt mai mult prezente in industrie decat la consumatorii finali.
Eu o am de cand m-a lasat aia originala si n-am probleme. Adica din 2014 http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=...st&p=127913
Recomand cu mare incredere ambele marci desi sunt mai putin cunoscute publicului larg.
devision
off topic :Dap, Banner sunt spaniole...Din Austria laugh.gif

Founded by Artur Bawart in Rankweil/Vorarlberg (Austria) in 1937

on topic: banner ok, exide ok. Varta, Bosch - Turcia
Rombat mizerii

(nu vb din auzite)
ursul_bipolar
Cred ca vorbesti din auzite sincer.
Povesti transmise din mosi stramosi. Sunt la a 5-a baterie Rombat Premier pe diferite masini si nu a picat niciuna. Una din ele are 7 ani. Mizerii ce sa zic.
devision
QUOTE (ursul_bipolar @ Nov 29 2017, 05:38 PM) *
Cred ca vorbesti din auzite sincer.
Povesti transmise din mosi stramosi. Sunt la a 5-a baterie Rombat Premier pe diferite masini si nu a picat niciuna. Una din ele are 7 ani. Mizerii ce sa zic.Da, "bune" Rombat. La 2 luni dupa iesirea din garantia de 2 ani....PA!
Vrei sa caut si actele cu data fabricatiei sa iti dovedesc tie ceva?
Si da, motorul e 1.8.
Vic*
Gata cu cearta! Ca la orice marca mai exista si rebuturi. Eu sincer am auzit ca doar Rombat Premier ar fi bune, in rest nu prea. Dar asta din auzite, deaia recomand Exide si Banner pentru ca am mai lucrat cu ele. Varta si Bosch sunt ok si ele, dar nu mai sunt ce au fost odata.
ursul_bipolar
QUOTE (devision @ Dec 5 2017, 01:42 PM) *
Da, "bune" Rombat. La 2 luni dupa iesirea din garantia de 2 ani....PA!
Vrei sa caut si actele cu data fabricatiei sa iti dovedesc tie ceva?
Si da, motorul e 1.8.


Nu trebuie sa dovedesti nimic. Daca vorbesti doar din experienta proprie sa fii pregatit sa primesti si contraexemple, asa ca regula generala. Daca aveai exide si iti pica la 2 luni dupa garantie veneai si spuneai ca sunt mizerii? Poate ai avut tu ghinion ce zici?
devision
Zic ca: Daca achizitia unei baterii de la un anume producator tine de "noroc" sau "ghinion" e preferabil sa eviti acel producator.
ursul_bipolar
Ok..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.