Rabla Verde București: proiectul prin care ai putea primi 3000 de lei pentru a renunța la mașina veche fără să cumperi una nouă

http://www.automarket.ro/stiri/rabla-verde...-lei-85271.htmlUn proiect depus la Primăria Capitalei prevede că proprietarul unei mașini vechi din București va primi 3000 de lei pentru a renunța la aceasta fără să cumpere una nouă.


Programul Rabla a permis autorităților să reducă numărul de mașini vechi aflate în circulație în mările orașe din România și se bucură de succes în fiecare an, în contextul în care tichetele disponibile se epuizează rapid.

Pe de altă parte, proprietarul unei mașini vechi care nu intenționează să cumpere o altă mașină nu beneficiază în prezent de nicio facilitate pentru a renunța la acesta. În acest sens, un consilier din cadrul Consiliului General al Municipiului București a depus în această săptămână un proiect care ar avea rolul de a "corecta" o astfel de situație.

Proiectul Rabla Verde București prevede acordarea unei recompense de 3000 de lei cash tuturor persoanelor care renunță la mașinile vechi, fără ca acestea să fie obligate să cumpere o mașină nouă.

În plus, proiectul propune ca alternativă la banii cash acordarea unor credite municipale în valoare de 5000 de lei care pot fi folosite pentru achiziționarea de biciclete, trotinete, trotinete electrice sau componente pentru acestea în cadrul unor magazine partenere. De asemenea, creditele municipale pot fi utilizate și pentru transportul rablei pe platforma spre casare, plata abonamentelor pentru transportul în comun sau plată taxelor și impozitelor.

Pentru început, proiectul vizează alocarea unui buget de un milion de lei, suficient pentru răscumpărarea a maxim 333 de mașini, însă programul ar urma să fie extins ulterior în funcție de rezultate.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie votat de Consiliul General al Municipiului București, însă nu este clar când se va întâmpla acest lucru.

Via USR