Tips & Tricks 1/ Zi

La un pahar de vorba..
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Dec 28, 2018 6:54 am

Vesti pentru Soferi-Creste pretul benzinei si al motorinei incepand cu 1 ianuarie 2019

http://www.autolatest.ro/stiri-masini/v ... uarie-2019

Unde reparam cutia de viteze automata in Bucuresti? Cel mai bun service reparatii transmisii automate

http://www.autolatest.ro/stiri-masini/u ... i-automate

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Ian 04, 2019 7:44 am

Sfaturi la inceput de an pentru Politia Rutiera din Romania

https://www.4tuning.ro/legislatie-auto/ ... 40431.html

Ce PIESE AUTO au cumparat romanii in 2018?

https://www.4tuning.ro/piese-si-accesor ... 40430.html

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Vin Ian 04, 2019 1:35 pm

ITP 2019. Când se face ITP, acte necesare ITP, cât costă ITP, ce defecte sunt acceptate la ITP şi care sunt sancţiunile pentru lipsa ITP
În 2019, prima inspecţie tehnică periodică va rămâne la trei ani pentru autoturismele noi, la un interval de doi ani pentru maşinile cu o vechime de până în 12 ani şi la fiecare 12 luni pentru cele mai vechi de 12 ani.


ITP 2019. În 2019, prima inspecţie tehnică periodică va rămâne la trei ani pentru autoturismele noi, la un interval de doi ani pentru maşinile cu o vechime de până în 12 ani şi la fiecare 12 luni pentru cele mai vechi de 12 ani.
Preţul unei verificări tip ITP costă între 80 şi 150 de lei, în funcţie de staţia de verificare şi de tipul autovehiculului.
Actele necesare pentru efectuarea ITP 2019 sunt:
- Carte de identitate a vehiculului (CIV) in original sau copie conform cu originalul eliberata de leasing sau de banca in cazul persoanelor juridice;
- Certificat inmatriculare in original;
- Asigurare obligatorie (RCA) valabila;
- BI/CI a persoanei care se prezinta cu vehiculul.
Şoferii prinşi în trafic fără ITP vor fi amendaţi, iar plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculului vor fi confiscate
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că din data de 20 mai şoferii prinşi în trafic cu autoturisme ale căror ITP-uri sunt expirate vor fi amendaţi, se vor confisca plăcuţele, iar maşinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.
„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.
De asemenea, aceleaşi măsuri se vor lua şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.
„Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului”, se mai arată în precizarea MAI.
Potrivit sursei citate, se poate verifica, pe site-ul DRPCIV, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă.
Maşinile cu defecte minore pot trece de ITP
La fiecare inspecţie tehnică periodică (ITP), maşinile trec sau nu de verificare în funcţie de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unor prevederi care se aplică din 20 mai 2018. Concret, autovehiculele pot trece de inspecţie cel mult cu defecte minore, iar dacă este vorba de defecte mai grave, acestea trebuie reparate în maximum 30 de zile.
În acest sens, şoferii care vin cu maşinile pentru efectuarea ITP-ului vor fi informaţi despre deficienţele ce trebuie remediate. Totodată, prevederile recent apărute în Monitor includ şi definiţii pentru cele trei categorii de defecte, după cum urmează:
deficienţe minore: deficienţele care n-au un efect semnificativ asupra siguranţei vehiculului sau impact asupra mediului şi alte neconformităţi minore
deficienţe majore: deficienţele susceptibile să compromită siguranţa vehiculului, să aibă impact asupra mediului sau să-i pună în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic şi alte neconformităţi mai importante
deficienţe periculoase: deficienţele care constituie un risc direct şi imediat la adresa siguranţei rutiere sau care au impact asupra mediului
https://www.promotor.ro/masini-noi/news ... p-17789361

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mar Ian 08, 2019 4:12 pm

Există servicii contra cost pentru înlocuirea bateriei-pastilă la cheia auto. Sau o poți face chiar tu, gratis!
Nu mai mișcă nimic: nici „bip”, nici „clac”! Poți să apeși de oricâte ori vrei, din toate pozițiile, pe toate direcțiile. Nu-i așa că e aiurea să stai lângă mașină și să te uiți la ea, să nu poți să intri înăuntru și să iei loc la volan?
Dar s-a consumat bateria telecomenzii de la cheie și nu ai altă variantă decât să o înlocuiești. La unele variante de chei, mai vechi, un LED care se aprinde intermitent atrage atenția asupra reducerii critice a resurselor bateriei cu ceva timp înaintea epuizării acestora. Mașinile mai noi se folosesc de ecranul de pe consola centrală sau de la bord pentru a-ți aduce la cunoștință lucrul respectiv.
Dacă s-a ajuns la o asemenea fază, înseamnă că este cazul să nu mai amâni schimbarea bateriei. Practic, oricum poți deschide ușa mașinii cu partea mecanică a cheii, dar pornirea nu va fi posibilă dacă cipul din telecomandă nu mai e alimentat și, prin urmare, nici recunoscut la bordul automobilului.
Nu este exclus ca epuizarea totală a bateriei să scoată complet din uz partea electronică a cheii și să fie nevoie de achiziționarea unei chei cu telecomandă noi. În funcție de marca mașinii, prețul său poate să urce până la câteva sute de euro.
„Cea mai recentă generație de chei poate funcționa 3 sau 4 ani cu o singură baterie”, a observat un tehnician de service din Hamburg. Cu sistemele keyless-go, lucrurile stau diferit. Realizând funcții mai complexe, acestea au nevoie de baterii mai puternice.O baterie este mult mai ieftină și ușor de obținut decât o cheie cu telecomandă. Pentru numai câțiva euro, situația este remediată în câteva minute. Unele ateliere service oferă gratuit serviciul respectiv, cerând bani numai pentru cumpărarea bateriei. Mai sunt și ceasornicari care se implică în schimbarea bateriilor de chei auto la prețuri minime. „Nu sunt diferențe esențiale între a deschide un ceas electronic sau o cheie auto” – ne-a confirmat un ceasornicar de la chioșcul unui mall.
Bateria poate fi cumpărată la preț convenabil de la supermarketuri și, de ce nu, poate fi înlocuită cu efort și deranj minime chiar de posesorul automobilului. În plus, acesta este și modul cel mai ieftin de a rezolva problema. Destule dintre manualele de utilizare ale automobilelor includ referiri la tipul bateriei din cheia cu telecomandă și indicații privind toate secvențele lucrării de înlocuire. Foarte probabil, pe YouTube se găsește și un material video care înfățișează desfășurarea înlocuirii.
În pofida diversității cheilor, schimbarea bateriei se face, în general, astfel: se extrage cheia mecanică din compartimentul său, apoi carcasa se desface cu ajutorul unei șurubelnițe, atent, fără forțări exagerate. Se scoate bateria veche și se pune – exact în aceeași poziție – bateria nouă, după care se închide carcasa. Eventual, înainte de scoaterea bateriei vechi, i se face o poză cu mobilul pentru verificarea vizuală ulterioară a poziționării.
Atenție: operațiunea de înlocuire nu trebuie să dureze prea mult, altfel s-ar putea șterge softul de pe cheie. Dacă se întâmplă așa ceva, devine necesară o vizită la un service. Bateriile potrivite pot fi precis identificate după indicativele scrise pe carcasa lor. Pentru sistemele keyless-go trebuie utilizate numai baterii de cea mai bună calitate, altfel va fi necesară o nouă înlocuire mai curând decât ar fi de așteptat.
Tipuri de baterii pentru cheile auto – Ce spun indicativele de pe baterii?
Dacă nu ești sigur ce model anume de baterie se potrivește la cheia mașinii tale, verifică manualul său de utilizare sau caută pe Google. Dincolo de aceasta, examinarea bateriei vechi va fi de folos. Cele mai multe baterii pentru cheie sunt de tip litiu-dioxid de magneziu și sunt marcate cu litera C. Litera următoare se referă la formă: R, de la rotund. Cele patru cifre care urmează indică diametrul și înălțimea bateriei în mm. De exemplu, indicativul CR 2025 se traduce astfel: baterie rotundă cu litiu-dioxid de magneziu, diametru de 20 mm și înălțime de 2,5 mm.
https://www.auto-bild.ro/practic/schimb ... 53795.html

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mie Ian 09, 2019 12:18 pm

Când se montează cauciucurile de iarnă şi care sunt amenzile pentru lipsa lor


Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt necesare în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Potrivit legii, trebuie să ai maşina dotată cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel că poţi fi amendat dacă eşti prins cu cauciucuri de vară pe o porţiune de drum acoperită cu zăpadă sau polei.Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă. Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope de vară se poate cifra între 9 şi 20 de puncte de amendă, aceasta fiind echivalentă cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.
În plus, aceşti conducători auto riscă să rămână şi fără certificatul de înmatriculare al maşinii, primind doar o dovadă înlocuitoare a actului original, fără drept de circulaţie.
https://www.promotor.ro/masini-noi/dosa ... r-17583490

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Joi Ian 10, 2019 12:00 pm

Cum sa iti pregatesti corespunzator automobilul pentru sezonul rece

http://www.ziare.com/auto/masini/cum-sa ... ce-1533934

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mie Ian 16, 2019 3:19 pm

Sfaturile Nokian-Cum trebuie condusa masina pe timp de iarna daca esti incepator
Condusul pe timp de iarnă vi se pare dificil? Sfaturi pentru șoferii cu puțină experiență în șofat


Ne așteaptă cel mai provocator sezon în materie de șofat, iar sosirea iernii ne face să fim puținmai îngrijorați atunci când suntem la volan. Statistic, șoferii neexperimentați au mai multeșanse să fie implicați într-un accident de circulație.

Însă chiar și nou-veniții se pot bucura decondus atunci când mașina și anvelopele lor sunt în stare bună.
Iarna aduce variații meteo mari, iar schimbările de fricțiune cauzate de zăpadă și gheață îi potsurprinde pe șoferii neexperimentați. Vizibilitatea poate fi scăzută, iar mocirla și lapovița au un efectînsemnat asupra direcției și distanțelor de frânare ale mașinii”, spune șoferul de testare Mika Kuuside la Nokian Tyres.

Șoferii tineri sunt considerați novici în trafic. Există și mulți care conduc rar. Drumurile scurte întrecasă și magazine nu înseamnă experiență de condus pe timp de iarnă.

„Oamenii care conduc mai puțin au adesea probleme cu drumuri sau condiții meteo dificile.

Șofatul încentrul orașului, blocarea în trafic, parcarea și condusul pe întuneric pot fi înfricoșătoare pentru noiișoferi”, a explicat Kuusi.Controlul mașinii se îmbunătățește odată cu experiențaPotrivit Comisiei Europene, șoferii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani sunt mult mai prezenți înstatisticile privind accidentele și deceseleEi se confruntă cu un risc de două până la trei ori mai marede a avea un accident de mașină decât conducătorii auto mai experimentați.

Accidentele în care sunt implicați șoferii tineri sunt adesea cauzate de pierderea controlului sau de viteze neregulamentare șiau loc cel mai probabil pe timp de noapte.Starea mașinii și cunoașterea caracteristicilor acesteia sunt esențiale pentru siguranță.

Șoferii tinericonduc adesea mașini mai vechi care nu dispun de sisteme de asistență și de echipamente desiguranță de ultimă generație. În loc să conducă a doua mașină a familiei, tinerii șoferi ar trebui săconducă o mașină cât mai sigură posibil.„Chiar și în cazul mașinilor mai noi, trebuie să fim conștienți de modul în care se vor comporta încondiții extreme. Revenirea la banda proprie după depășirea unei mașini pe timp de iarnă este unscenariu tipic pentru pierderea controlului”, spune Martin Dražík, manager de produs la Nokian TyresEuropa.

M. Dražík ne reamintește că nici măcar sistemele automate sau echipamentele de siguranță ale unuiSUV de mari dimensiuni nu pot menține greutatea pe șosea dacă viteza este prea mare.Când conduceți rar, anvelopele bine întreținute sunt cea mai sigură alegereȘoferii neexperimentați ar trebui să acorde o atenție specială și anvelopelor.M. Dražík le recomandăcelor care conduc mai rar să aleagă cel mai bun model din cea mai nouă linie de produse.„Cele mai noi modele de anvelope vor oferi întotdeauna o mai bună aderență, iar inovațiile la zi voroferi un sentiment mai bun de control și siguranță pe drumurile foarte alunecoase.

Noile anvelopesunt în stare bună, însă adâncimea benzii de rulare trebuie verificată în mod regulat. De asemenea,este importantă menținerea unei presiuni corecte a anvelopei”, ne amintește Martin Dražík.

http://www.autolatest.ro/stiri-masini/s ... -incepator

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Ian 18, 2019 5:51 pm

10 metode pentru a evita un accident

https://www.autoexpert.ro/10-metode-pen ... -accident/

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Ian 25, 2019 6:17 pm

Ți-a expirat permisul? Cum îl schimbi și cât te costă

https://www.autoexpert.ro/ti-a-expirat- ... -te-costa/

Cumpărați o mașină rulată? Verificați istoricul mașinii înainte de a o cumpăra pe www.verificareavin.ro!

https://www.autoexpert.ro/cumparati-o-m ... reavin-ro/

Caracatiţa de parbriz – noua metodă de blocare a maşinilor

https://www.autoexpert.ro/caracatita-de ... masinilor/

Toti soferii trebuie sa stie. Doua greseli pe care le faci atunci cand masina derapeaza

https://www.cars.ro/utile/toti-soferii- ... 17919.html

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Feb 01, 2019 4:35 pm

Cum trebuie realizata geometria pentru automobile? Sfaturile specialistilor de la Autosoft Str. Dudesti

http://www.autolatest.ro/editorial-auto ... tr-dudesti

Ai o defecțiune și ai rămas cu mașina în drum. Ce faci mai departe?

https://www.autoexpert.ro/ai-o-defectiu ... i-departe/

Zgarcenia soferilor poate duce la accidente! 5 piese care ne pun viata in pericol daca le luam la mana a doua

https://www.cars.ro/utile/zgarcenia-sof ... 18014.html

Produse de intretinere auto de la Holts, compania in varsta de un secol, disponibile si in Romania

https://www.4tuning.ro/piese-si-accesor ... 40509.html

Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori