Procedura Completă Pentru Recuperarea Taxei Auto

Our trash can :-)
Închis
Avatar utilizator
Vasea
EVO IX
Mesaje: 1904
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Mesaj de Vasea » Joi Apr 14, 2016 6:04 am

Procedura completă pentru recuperarea taxei auto: descarcă cererea şi află cum îţi poţi lua banii înapoi chiar dacă nu mai ai chitanţa:

http://www.automarket.ro/stiri/procedura-c...afla-70485.html


ANAF a publicat ghidul complet al recuperării taxei auto din perioada 2007-2013. Restituirea taxei se va face pe parcursul a cinci ani şi este posibilă chiar dacă nu mai ai chitanţa care să ateste plata.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La jumătatea lunii martie, ordonanţa care prevede că toţi proprietarii de maşini care au plătit taxa de poluare între 1 ianuarie 2007 şi 1 martie 2013 îşi pot primi banii înapoi a fost publicată în Monitorul Oficial. Iată însă că autorităţile au avut nevoie de aproape o lună pentru a publica şi normele de aplicare, care explică exact procedura pe care trebuie să o urmezi pentru a-ţi recupera banii.

Astfel, începând din 12 aprilie şi până cel târziu în 31 decembrie 2020, poţi solicita restituirea taxei auto prin completarea unei cereri care să includă şi contul bancar în care vrei să primeşti banii. Cererea trebuie predată personal sau prin poştă cu confirmare de primire la Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală (ANAF) împreună cu chitanţa care atestă plata taxei auto, o copie după actul de identitate, o copie după cartea de identitate a vehiculului şi o copie după certificatul de înmatriculare. Dacă predarea cerereii se face personal, ultimele trei documente trebuie prezentate şi în original.În cazul în care nu mai ai chitanţa care demonstreze plata taxei auto, ANAF va cauta în baza de date informaţiile existente despre vehicul, pentru a afla dacă s-a plătit o taxă de poluare care face obiectul restituirii banilor.

Instituţia îţi va oferi un răspuns la solicitare în termen de 45 de zile, banii vor fi restituiţi în tranşe de câte 20% pe parcursul a 5 ani, iar la suma plătită se adaugă şi dobânzi calculate în funcţie de indicele preţurilor de consum calculat de Institutul Naţional de Statistică. Totuşi, este important de precizat că, dacă ai datorii la ANAF, acestea vor fi acoperite automat din suma pe care trebuie să o primeşti pentru taxa auto.

Nu în ultimul rând, ANAF îţi poate solicita documente suplimentare pentru aprobarea cererii, iar acestea trebuie trimise în cel mult 60 de zile, întrucât în caz contrar cererea de restituire va fi respinsă.

▶ Descarcă de aici cererea pentru restituirea taxei auto (PDF) - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legis...a2_28122015.pdf

▶ Descarcă de aici procedura completă de restituire a taxei auto (PDF) - https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legis...a1_28122015.pdf


Închis

Înapoi la “Trash can”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator