De Ce Cumperi O Masina Daca N-ai Bani Sa O Intretii?

Discutii in contradictoriu. Pana la un anumit punct. Prin aceasta rubrica nu intrigam la discutii in contradictoriu, ci doar oferim un loc in care aceste dispute sa se desfasoare fara a perturba alte subiecte. A nu se depasi limita bunului simt! Nu se vor tolera jignirile si insultele.
Scrie răspuns
ciprian_dobretrifan
EVO I

Mesaj de ciprian_dobretrifan » Mar Mai 11, 2010 3:14 pm

QUOTE (adictoma @ May 11 2010, 02:59 PM) ceea ce sper si este posibil sa se intample, este ca eu ca si client sa-mi aleg singur service-ul.

Cred ca este un pic utopic ceea ce speri tu. Iti dai seama ca notiunea de service agreat nu a aparut doar pentru ca vor oamenii sa-si impuna propriile service-uri pentru a castiga un ban in plus.

Fiind vorba de garantie, acele service-uri trebuie sa aibe o acreditare Mitsubishi, astfel incat firma sa aiba garantia ca oamenii care intervin pe garantie sau fac constatari pe masini in garantie sunt competenti si profesionisti in domeniul automobilelor mitsubishi, si nu doar niste Gigei care se bazeaza pe faptul ca "toate e la fel", chiar daca poate unii au dreptate.

Este logic, privit din pct de vedere obiectiv. Si este demonstrat ca oamenii nu tin neaparat ca pe service-uri sa scrie Mitsubishi, intrucat Service-ul Tiriac din otopeni nu are nicio treaba cu Mitsubishi, dar totusi este parte din lantul de service-uri la care poti apela in garantie.

Pur si simplu service-urile de la noi nu se sinchisesc sa investeasca bani pentru acreditare Mitsubishi, si din aceasta cauza nu avem mai multe service-uri mitsubishi din care sa alegem, nu pentru ca Mitsubishi Romania sunt o echipa de chiturosi.

adictoma
EVO I

Mesaj de adictoma » Mar Mai 11, 2010 3:35 pm

)si astia cu 3 facultati si training-uri lunare la Mitsu tot "toate e la fel" zic.

ciprian_dobretrifan
EVO I

Mesaj de ciprian_dobretrifan » Mar Mai 11, 2010 3:51 pm

QUOTE (adictoma @ May 11 2010, 03:35 PM) )si astia cu 3 facultati si training-uri lunare la Mitsu tot "toate e la fel" zic.

Luandu-ma dupa vox populi nu pot sa te contrazic la faza asta. Eu personal nu am avut inca de-a face destul cu ei astfel incat sa ma pot pronunta. Mergand pe aceasta ipoteza, asta nu schimba faptul ca daca astia si cu training lunar nu sunt in stare sa se ocupe profesionist de mitse, atunci aia care n-au fost in viata lor la asa ceva... ce poti sa te astepti de la ei ?

Iesind din contextul mitsubishi, eu nu am amintiri tocmai placute cu service-urile "de strada". Total de acord ca sunt mai ieftine si cateodata oamenii sunt mult mai serviabili, dar dpdv cunostinte si profesionalism lasa toti de dorit (cei pe care i-am intalnit eu pana acum cel putin) fata de oamenii de la service-urile "de marca". Nu zic ca aia sunt genii, dar batut in cap sa fii, si tot o sa iti intre in cap macar la modul robotic ce ai de facut, daca in fiecare luna te toaca unu la cap cu aceeasi teorie over and over.

Parerea mea..

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Mar Mai 11, 2010 5:07 pm

QUOTE astfel incat firma sa aiba garantia ca oamenii care intervin pe garantie sau fac constatari pe masini in garantie sunt competenti si profesionisti in domeniul automobilelor mitsubishi
de fapt este si invers. cei din service care iti acorda garantie la o piesa si ti-o schimba (o bujie de exemplu), trebuie sa fie si ei siguri ca isi iau banii pe piesa.

adictoma
EVO I

Mesaj de adictoma » Mar Mai 11, 2010 5:49 pm

coobra, din acest motiv nu imi schimba mie nimic pentru troncanitul din spate - au sesizat si recunoscut ca se aude mult prea tare, dar atata timp cat dpdv mecanic sau al integritatii piesei, ei nu pot argumenta in fata importatorului motivul inlocuirii, nu schimba nimic, nu se rsica; eu cred totusi ca ei nu stiu exact ce sa schimbe si nu vor sa se complice; presupun ca acesta a fost scenariul si in cazul lui driverx; te aburesc pana renunti si te impaci cu ideea, sau mai rau, iti impui sa crezi ca la banii astia nu te poti astepta mai mult de la masina - pe sistemul "ce-mi trebuie mai mult; doar sa nu ma lase pe drum; ce daca troncane de zici ca se rupe". aici este o mica hiba de percepere a serviciului post-vanzare sa-i zic asa, in romania, fiindca ii doare in spate de client, si de serviciul pe care il presteaza, dar stau drepti in fata importatorului.

cristibna
EVO I

Mesaj de cristibna » Mar Mai 11, 2010 8:37 pm

Iuhuuu , nu cumva discutam aici despre ''De ce sa-ti iei o masina daca nu ai bani sa o intretii '' nu despre service-uri si acreditari ?
Hai sa ne intoarcem la dezbaterea noastra

chacha
EVO I

Mesaj de chacha » Mar Mai 11, 2010 11:25 pm

QUOTE (cristibna @ May 11 2010, 07:37 PM) Iuhuuu , nu cumva discutam aici despre ''De ce sa-ti iei o masina daca nu ai bani sa o intretii '' nu despre service-uri si acreditari ?
Hai sa fim serios, nu ma refer la nimeni de aici direct ci la cei care nu isi permit intretinerea masini detinute/cumparate....
Iti iei masina sa fi ciumeg desi vorba altora, stai in garsoniera sau in chirie si venitul tau nu iti permite rata la o locuinta decenta dupa nevoile tale, iti cumperi gume la SH cu 50 de euro setu si sunt super afacere, ma tin 2 sezoane (desi au DOT-u din 2000) la cat umblu eu (de la Mall pana acas' - insa doar sambata seara ca e scumpa tare benzina, nenorocitii de la Petrom, la astia ca mine, cu masini smechere nu s-au gandit, doar consuma mult).
De ce iti mai iei masina smechera: e prosti dle astia cu frigideru' pe roti (aka Loganu sau alta nenorocita de Dacie), la banii aia iei un BMW cu piele si climatronic din 2001, daca te pricepi, cu numai 119.000 km din Germania condus de o baba sambata la piata. Sau sunt si mai ciumeg (multi tare prin Bistrita): am Seria 7 dar cu volan pe dreapta, ce drequ, e la jumate pret in UK, prostii umbla cu Seria 3 nou ca nu stiu sa schimbe vitezele cu stanga.
- Ai Casco? Da' ce's nebun sa dau 1500 de euro degeaba, gasesc baietii la dezmembrari orice, numa' prostii dau banii aiurea....
- Hai la un gratar! Cum mah, sa imi bag eu Q-ul (X-ul) pe dealu' ala, asta e masina bah, nu tractor ca Loganu tau de 5000 de euro (fitz-ar mutra de prost ce esti ca ai dat atata pe o uratanie fara piele, trapa, clima bizonica, xenoane de 6000). Acolo sa iti bagi tu coapta, nu e limuzina mea...

Continuam? Sa nu uitam de becuri arse (scumpe rau becurile astea, le schimba prostii, eu vad si cu un far), incendii (naiba ca nu am avut timp sa imi fac Casco si am cumparat-o doar de 7 luni), filtru aer (sufla BAH in el, nu vezi ca inca arata bine, cum drequ sa il schimb la 10.000, astea sunt povesti sa fraieriti prostii care dau banii aiurea), uleiul (mai merge 3 mii de km, numa prostii schimba uleiul la timp, al meu inca nu e negru cu nisip etc....).

Si ultima intrebare: Cati km ai facut cu ea in 5 ani cand o vinzi pe degeaba (chiar daca poate ai luat-o noua): 35.000. Aaaa, e diesel (se revinde mai usor cand vreau sa o schimb). Bravo tataie, ma bucur ca exista prosti ca tine sa le dea o paine la nemti/japonezi ... etc, altfel ar fi monotona romania cu berline de 4 metrii, asa sa moara aia de la Top Gear cand parcheaza in Constanta.

Si acum revin serios: nu sunt destept, bogat (nici sarac) dar asa imi creste inima in mine cand vad cate unul d'asta si care stiu ca sta cu ma-sa si isi ia masina de 5 metrii ca nu are unde duce pitzipoana gasita pe bulevard si se bucura ca are spatiu in masina [attachment=8727:ner.gif]...
Fişiere ataşate
ner.gif
ner.gif (33.31 KiB) Vizualizat de 2214 ori

allexino
EVO I

Mesaj de allexino » Mie Mai 12, 2010 5:45 am

Cu toate ca mi-am incalcat niste conceptii personale, am cumparat masina asta in noiembrie 2007 fara sa merg cu ea si fara sa stiu prea multe despre costurile aferente pentru ca modelul era proaspat lansat la noi. Cu toate astea pot spune ca am ales cu inima si ca pana acum nu am de ce sa ma plang. Cei de la reprezentanta din GL au fost baieti subtiri si mi-au prezentat niste costuri la revizii intre 600 si 1000 lei si asa a fost pana acum. Deci da, m-au interesat costurile pentru ca orice om care munceste la propriu pentru banul din buzunar este interesat pe ce il cheltuieste si cum il investeste. Despre cei care isi iau masini scumpe si ne le pot intretine nu mai are rost sa spun ca si in GL exista astfel de specimene cu serie 6, SL, Jag, Range, si pun de 30 de lei la pompa ca le-ajunge pt o zi. LAME!

2dor
EVO I

Mesaj de 2dor » Mie Mai 12, 2010 10:24 am

Nu spune ca si eu am bagat benzina de 100 de roni intr-un Mercedes S 500 nou pentru ca nu avea rost sa bag mai mult. Era pe galben indicatorul si trebuia sa o aducem la firma.

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mie Mai 12, 2010 1:46 pm

Eram la benzinarie vara trecuta, parchez la pompa ma dau jos din masina si aud : Sefu' sefu', directoreee , ma uit, era unu mai inchis la culoare cu un seria 7 care imi zice : Nu-mi dai si mie o suta doua acolo sa pun si eu benzina ca n-am mancaitas **** ta . Nu cred ca facea misto. Si ar mai fi cateva exemple.

Scrie răspuns

Înapoi la “Combat Zone”