Un minus mare pentru noul Lancer X 2008

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Noul Mitsubishi Lancer
Scrie răspuns
Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Dum Oct 12, 2008 8:09 pm

QUOTE (LAV77)...Fiabilitatea masinii si a motorizarilor (ma refer doar la motoarele japoneze :twisted: ) nu cred ca a fost pusa la indoiala de nimeni.

Cu siguranta!
Una peste alta motoarele japoneze sunt pe cale de disparitie deoarece nu sunt deloc profitabile pentru service-uri, respectiv producator.
Cred ca cei de la Mitsubishi au invatat foarte mult din experienta lancerului clasic, un model cu un design interesant, original, dar prea clasic si oarecum arhaic pentru gusturile majoritatii, super fiabila, samd = faliment, deoarece datorita designului nici nu a atras prea multi clienti si nici nu prea a onorat service-ul cu prezenta.
E nevoie de masini care sa aduca bani, atat din vanzare cat si post-vanzare.

Nu exista masini cu adevarat ieftine, producatorii isi fac si ei niste calcule...un pret mai mic la achizitie + revizii + vizite mai dese in service postgarantie = pret mai mare la achizitie + revizii.
Se mai poarta si jmecheria asta cu dotarile care sunt utile, printre altele rolul lor fiind si acela de a acoperi minusuri de alta natura si a face modelul respectiv mai atractiv in comparatie cu ce ofera concurenta...
E ca la piata...hai frate ca modelul nostru are si piele pe volan, navi in bord si mai primesti si o bucata de piele intoarsa sa te stergi pe maini cand te sui in masina ca te vad mai de la tara asa. )
Unii sar la cap cu dotarile, altii cu motorizarile, samd.
Toti isi scot in evidenta punctele forte si isi acopera minusurile.
Personal, cand evaluez o masina o fac excluzand gadgeturile, mai ales alea care nu-mi folosesc sau sunt de forma. :-D
Pret f bun masina + dotari maxime trebuie atentie maxima ca nu exista pomana. :wink:
Partea cea mai complexa in proiectarea unei masini nu e cea tehnica, ci modul cum aceasta va "produce" bani, Return On Investment (ROI), dar fara a afecta imaginea producatorului...trebuie sa produca putin si des ca sa nu atraga atentia si pe aceste considerente se aleg materialele, locul unde sunt fabricate componentele, samd.
E din ce in ce mai greu de rezistat, piata e din ce in ce mai saturata, toti incearca sa scada preturile, dar mentinand profitul si sacrificand calitatea.
Masinile (unele) incep sa semene cu niste jucarii, niste obiecte de unica folosinta calculate sa functioneze "gratis" un anumit interval de km ceea ce e normal pana la urma.

Discutand de japoneze se disting mazda si honda pe de o parte, subaru si mitsubishi de alta parte.

Mazda, honda preturi mai mari, materiale mai bune, tintesc spre premium cu unele modele, cu altele spre sport, ambele categorii bine delimitate...sport sau premium, fara prea multe compromisuri nici de o parte nici de alta, motorizari diversificate si performante, originale, NOI superioare la finisaje, imbinari, insonorizare, fara a fi pe pozitii de lideri din nici un punct de vedere, insa avand o oferta destul de variata pentru toate categoriile de clienti.

Subaru, Mitsubishi, orientate spre sport indiferent de model, design-uri tineresti, atragatoare, motorizari putine dar performante, desi...in fine..., placute la condus, distractive, placerea de a conduce si siguranta sunt pe primul loc, construite pentru a fi exploatate in mod curent pe toata scara de turatie, masini de suflet cu alte cuvinte, oferta slaba care nu acopera decat anumite categorii de clienti...ambele marci fiind in top cu doua modele care au facut istorie in WRC, lancer evo si impreza wrx sti, modele care au aprins pasiuni cu adevarat si care se reflecta si asupra modelelor de strada, lancer si impreza.
Daca nu ar fi fost lancer evo si impreza wrx sti, atunci nu s-ar mai fi povestit de nici unele...

BUGHY
EVO I

Mesaj de BUGHY » Dum Oct 12, 2008 9:20 pm

Cristi, inca o data ne-ai " inchis " gura ...
Bravo maestre !

Lancerlot
EVO I

Mesaj de Lancerlot » Lun Oct 13, 2008 12:21 pm

QUOTE (Street_Chisinau)... Zgomot in suspensii, schimbari pe garantie la fiecare 1000 de kilometri, sistem audio cu vibratii strasnice in salon. De ce la audi nui asa problema ? ...Tu chiar esti, ... naiv, sau te prefaci?
Ai scris ca ai dat 15000 euro pe Lancerul tau. Puteai sa cumperi in loc un volan si cateva usi de Audi!

LAV77
EVO I

Mesaj de LAV77 » Lun Oct 13, 2008 1:13 pm

Chiar m-a bufnit rasul la replica sta.

Cristi din pacate la cum "evo"lueaza lucrurile nu numai la Mitsubishi dar si la Subaru si peste 20 de ani cred ca tot despre vechile modele de EVO si STi vom vorbi pentru ca astea noile par sa fie facute din ce in ce mai mult pe gusturile lui Street Chisinau

Street...las-o frate sa troncane si sa zabarnaie toata...important e sa traga motorul ala de sa ti se urce adrenalina pana in varful urechilor nu sa stai sa dormi in liniste in habitaclul tau primitor si elegant de Audi. Mai am o idee pentru tine. Da tot tot tot jos de pe ea, lasa doar tabla si pune un roll cage...ei uite asa o sa ai o masina cu adevarat frumoasa si nici nu mai troncane nimic pe ea.

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Lun Oct 13, 2008 5:06 pm

QUOTE (LAV77)...
Cristi din pacate la cum "evo"lueaza lucrurile nu numai la Mitsubishi dar si la Subaru si peste 20 de ani cred ca tot despre vechile modele de EVO si STi vom vorbi pentru ca astea noile par sa fie facute din ce in ce mai mult pe gusturile lui Street Chisinau
...

Stiu Lav, dar asta e cererea si ... asta e oferta!
Decat filozof si sarac :roll: , mai bine 8) manelist si :-D cu bani, :shock: femei, :twisted: dusmani.

)

Lasa ca e bine, asa mai vedem si noi mitsubushuri din astea evo x pe strada, nu numai bmw-uri si mercedesuri.
Totul "evo" lueaza in jurul nostru si se invarte in jurul gusturilor si preferintelor "omului cu bani" de unde si schimbarile astea de radicale...de imagine, de conceptie, de opinie, de target...de tot, iar din punct de vedere cantitativ "evo"lutia e la cote maxime.

Acum 1-2 luni am vazut un evo x nou cu doi tigani in el, mancatz-as.
Nu m-am uitat sa vad daca avea ciucuras sau cd la oglinda, crucea de aur pe bord, dar mi-a venit sa zambesc cand am vazut.
Chiar ma gandeam cand o sa o vad si p-asta. )

E ok, asta si-au propus si asta au reusit...felicitari!
Sa aiba vanzarile pe care si le-au propus, sa faca toti bucile mari si poate or sa-si aduca aminte ca mai trebuie sa investeasca si in dezvoltarea unor motoare, samd pentru modelele astea cu ADN Sportiv, lancer si colt. )
Decat sa ajunga sa fie cumparati de altii datorita vanzarilor slabe, mai bine sa vanda...combinatii de N luate cate K, de pe la ei, de pe la altii.
E OK!
Vechile modele au scris istorie, noile modele profita de aceasta istorie si de look...si starnesc pasiuni. )
Lasa, ca oricum n-am bani de evo, dar am vazut noul model de colt...e traznet! )
Un alt model care confirma "evo"lutia...

Cristian Todea
EVO I

Mesaj de Cristian Todea » Mar Noi 04, 2008 5:46 am

am o rugaminte la admin si la moderatori. sterget-ii dracu toate posturile lui Street_Chisinau. il ameninta pe zimbet, ca e din chisinau. bai recuperatorule, esti suburban si needucat. in mod cert nu ai ce cauta pe aici. fa-ti un forum al tau si baga mare. am crezut ca esti haios, dar se pare ca tu ai o problema mult mai serioasa. out.

zimbet
EVO I

Mesaj de zimbet » Mar Noi 04, 2008 9:06 am

ms... dar nu-ti fa griji pt mine :-D
n-ati observat ca a disparut demult de pe forum :-D
m-a intrebat si cix unde a disparut concetateanul meu...

Cristian Todea
EVO I

Mesaj de Cristian Todea » Mar Noi 04, 2008 10:47 am

k. chiar credeam ca nebunu' o sa te caute.

COObra
EVO I

Mesaj de COObra » Mar Noi 04, 2008 11:12 am

...............

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mar Noi 04, 2008 11:42 am

QUOTE (COObra)poate l-a si gassit................poate posteaza chiar street....................zimbet poate nici nu mai exista................AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

suntem intr-un mare pericol!
l-a eliminat pe zimbet, acum urmam noi!

are cineva numarul de la FBI ?
AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

)

Scrie răspuns

Înapoi la “Noul Lancer”