Mitsubishi Lancer Sportback X - A IESIT PE PIATA!
- Cristian Todea
- EVO I
am inteles, ma interesa motorul. pana la urma, ce mai trebuie platit in plus daca o cumperi din moldova? vama, tva, era interesant de stiut daca pentru export dealer-ul scoate tva-ul din moldova. daca il scoate, este ok. preturile sunt bune la chisinau. gasisem un dealer, dar nu mai am adresa. mai ramane faza cu garantia la noi. zambet, tu cat ai dat pe a ta?
QUOTE (Cristian Todea)am inteles, ma interesa motorul. pana la urma, ce mai trebuie platit in plus daca o cumperi din moldova? vama, tva, era interesant de stiut daca pentru export dealer-ul scoate tva-ul din moldova. daca il scoate, este ok. preturile sunt bune la chisinau. gasisem un dealer, dar nu mai am adresa. mai ramane faza cu garantia la noi. zambet, tu cat ai dat pe a ta?
intra in jurnalul meu... si vezi la primele 2-3 pagini... si despre import am scris cate ceva la TOPIC: masina din rep moldova... sincer am inceracat sa aflu ce e cu taxele si alea alea, dar nu am reusit... aia de la mitsu moldova nu stiu mare treaba... si in romania nu prea am avut de la cine sa intreb... cel mai apropiat dealer mitsu e la CAHUL... 5km de la vama... aproximativ 350km din Bucuresti...
intra in jurnalul meu... si vezi la primele 2-3 pagini... si despre import am scris cate ceva la TOPIC: masina din rep moldova... sincer am inceracat sa aflu ce e cu taxele si alea alea, dar nu am reusit... aia de la mitsu moldova nu stiu mare treaba... si in romania nu prea am avut de la cine sa intreb... cel mai apropiat dealer mitsu e la CAHUL... 5km de la vama... aproximativ 350km din Bucuresti...
Daca o cumperi din Moldova ai taxe vamale - cred ca 10 % - dar nu la valoarea de pe factura (in vama ai valoarea lor de catalog). Aveti aici calculator de taxe:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... ap?Lang=RO
Pe langa taxele vamale mai e si aiurea pentru ca ti-o factureaza cu TVA-ul lor (nefiind tara membra UE).
Trebuiesc facute foarte bine calculele. S-ar putea sa iesi la acelasi pret cu Romania.
Ceea ce e inca ok e sa cumperi masina noua din Ungaria (cel putin pt cei din vestul tarii) - pe firma platitoare de TVA. Au preturi de catalog mai mici decat la noi (ei au taxa de poluare mare) si iti factureaza fara TVA. Te costa sa o aduci pe trailer - pt ca o inmatriculezi prima data in Romania...dar iesi pe ansamblu mai ieftin ca in Romania. Evident trebuie sa o iei cu banii jos. Preturile sunt cu tot cu TVA - 20 % - curs de schimb aprox 0.003823.
http://www.mmimport.hu/pdfs/arak.pdf#ujlancer/ujlancer
E valabil algoritmul si la Honda si Mazda.
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... ap?Lang=RO
Pe langa taxele vamale mai e si aiurea pentru ca ti-o factureaza cu TVA-ul lor (nefiind tara membra UE).
Trebuiesc facute foarte bine calculele. S-ar putea sa iesi la acelasi pret cu Romania.
Ceea ce e inca ok e sa cumperi masina noua din Ungaria (cel putin pt cei din vestul tarii) - pe firma platitoare de TVA. Au preturi de catalog mai mici decat la noi (ei au taxa de poluare mare) si iti factureaza fara TVA. Te costa sa o aduci pe trailer - pt ca o inmatriculezi prima data in Romania...dar iesi pe ansamblu mai ieftin ca in Romania. Evident trebuie sa o iei cu banii jos. Preturile sunt cu tot cu TVA - 20 % - curs de schimb aprox 0.003823.
http://www.mmimport.hu/pdfs/arak.pdf#ujlancer/ujlancer
E valabil algoritmul si la Honda si Mazda.
Se pare ca vom avea o surpriza din partea celor de la Kosunen Racing, cei care au facut deja celebrul "Colt EVO" (pentru cei care au uitat despre ce este vorba, uitati aici).:
Deocamdata acestia nu au dat inca nici un detaliu despre masina. Sursa este forumul prietenilor nostri greci.
Deocamdata acestia nu au dat inca nici un detaliu despre masina. Sursa este forumul prietenilor nostri greci.
- Fişiere ataşate
-
- lancer_ss.jpg (144.26 KiB) Vizualizat de 1874 ori
- fastcarjunkie
- EVO I