Anvelope Iarna
i-am intrebat pe baietii de la autosoft cum se depoziteaza cauciucurile nemontate pe janta si mi-au spus asa: daca sunt 4,5 cauciucuri pe care le tinem intr-un garaj si nu punem nimic deasupra lor putem sa le punem unul peste altul ( adica ca in poza din partea dreata sus din imaginea lui teo_paul )chiar daca in poza explica ca se pun in acest mod doar montate pe janta, pentru ca 4,5 cauciucuri nu sunt foarte grele si nu apasa pe cele de jos ca se le deformeze, si ca modul de depozitare din poza respectiva se foloseste in cazul depozitelor mari, cand se pun una peste alta mai multe anvelope si se tin perioade mari de timp.
QUOTE (nini)astazi mi-am montat cauciucuri de iarna goodyear ultra grip 7+, 205/60/16 pretul de 370 lei bucata la autosoft pe dudesti. in total toata operatiunea m-a costat 1830 lei : demontat, montat, echilibrat, spalat, plumbi, saci, indreptat jante - erau foarte strambe am vazut pana si eu cu ochiul meu de necunoscator in domeniu. A trebuit sa le incalzeasca ca sa fie indreptate,a durat cam o ora toata operatiunea de indreptare si 220 lei, dupa care a inceput problema cu echilibratul rotilor : au pus 390 grame de plumb ca sa iasa bine. Tin sa mentionez ca nu am dat cu masina in toate gropile din bucuresti, doar pur si simplu am circulat cu ea normal, chiar prudent pe drumuri proaste, si ca nu a fost vrajeala de la mecanici pt ca il cunosc pe seful service-ului de acolo, si am vazut eu cat de strambe erau.
Ca impresii dupa cativa km prin bucuresti, pot sa va spun ca sunt mai putin zgomotoase ca dunlopurile din dotare, singurul zgomot la rulare fiind un suierat mic pe care l-am mai auzit la un freelander echipat cu cauciucuri speciale 4x4, a disparut zgomotul acela pe care dunlopurile il faceau la contactul cu asfaltul. astept un drum la pitesti sa vad cum se comporta la viteze mari din punct de vedere al aderentei si al zgomotului, si " astept " si nu prea, iarna sa vad comportamentul pe zapada, polei si lapovita.
cam atat deocamdata, cum "simt" ceva nou va spun.
Ti-au indreptat jantele de aliaj de pe Invite? Sau aveai alte jante?
Ca impresii dupa cativa km prin bucuresti, pot sa va spun ca sunt mai putin zgomotoase ca dunlopurile din dotare, singurul zgomot la rulare fiind un suierat mic pe care l-am mai auzit la un freelander echipat cu cauciucuri speciale 4x4, a disparut zgomotul acela pe care dunlopurile il faceau la contactul cu asfaltul. astept un drum la pitesti sa vad cum se comporta la viteze mari din punct de vedere al aderentei si al zgomotului, si " astept " si nu prea, iarna sa vad comportamentul pe zapada, polei si lapovita.
cam atat deocamdata, cum "simt" ceva nou va spun.
Ti-au indreptat jantele de aliaj de pe Invite? Sau aveai alte jante?
QUOTE (thor)Adica pui alea peste rotile de vara?
Da thor si sursa pt ele dupa cum am scris e chiar reprezentanta mitsubishi.
Merg pe orice masina pe orice fel de cauciuc. Nu se folosesc decat atata timp cat mergi pe zapada polei gheata etc.
Daca dai de asfalt le dai jos rapid ca si lanturile si gata.
Da thor si sursa pt ele dupa cum am scris e chiar reprezentanta mitsubishi.
Merg pe orice masina pe orice fel de cauciuc. Nu se folosesc decat atata timp cat mergi pe zapada polei gheata etc.
Daca dai de asfalt le dai jos rapid ca si lanturile si gata.
Instant help on snow and ice!
Soft Spike provides perfect, instant protection against skidding when winter weather conditions, such as black ice or a fresh fall of slipperysnow, occur unexpectedly.
RUD-matic Soft Spike is a high-tech, textile tyre sock,that can be fitted quickly and easily to the drive wheels,so you can continue your journey in safety.
ferrofil® – metal meets textile!
ferrofil ferrofil® integrates stable metal wires into a two-ply fabric, thus providing a large number of additional gripping edges, which effectively enhance the tyre profile and increase traction.
A stable belt of metal-wrapped textile fibres guarantees a reliable grip. Textile fibres provide the necessary number of gripping points on snow.Metal Spikes provide the required number of gripping points on ice.
ITV - Denkendorf Developed in cooperationwith the highly renownedInstitute for Textile and Process Technology Denkendorf!
All product advantages at a glance:
Excellent traction on snow
Comparison of the sliding friction of tyres
Diagramm
Diagramm
* The extremely grippy, patented ferrofil® technology immediately protects cars against skidding
* Combines the advantages of textile and metal
* Ensures optimal traction and braking power on black ice and slippery, snow-covered roads
* The crease-free running surface increases the resistance to wear
* The Velcro fastening simplifies mounting and gives a perfect fit
* Practical tongues make mounting and dismounting easy
* Space-saving and lightweight (lower fuel consumption!)
* Supports modern electronic systems such as ABS and ESP
* A comfortable ride – quiet and vibration-free
* Easy to fit, even where clearances are low
* No risk of damaging light alloy rims
* Fits all standard types of cars and tyre sizes –even those with minimal clearance in the wheel arch
* Easy to care for – simply hand wash
* Carry bag and gloves for fitting provided
* Certified by T?V (German Technical Inspection Authority) and Austrian standard V 5121
Soft Spike provides perfect, instant protection against skidding when winter weather conditions, such as black ice or a fresh fall of slipperysnow, occur unexpectedly.
RUD-matic Soft Spike is a high-tech, textile tyre sock,that can be fitted quickly and easily to the drive wheels,so you can continue your journey in safety.
ferrofil® – metal meets textile!
ferrofil ferrofil® integrates stable metal wires into a two-ply fabric, thus providing a large number of additional gripping edges, which effectively enhance the tyre profile and increase traction.
A stable belt of metal-wrapped textile fibres guarantees a reliable grip. Textile fibres provide the necessary number of gripping points on snow.Metal Spikes provide the required number of gripping points on ice.
ITV - Denkendorf Developed in cooperationwith the highly renownedInstitute for Textile and Process Technology Denkendorf!
All product advantages at a glance:
Excellent traction on snow
Comparison of the sliding friction of tyres
Diagramm
Diagramm
* The extremely grippy, patented ferrofil® technology immediately protects cars against skidding
* Combines the advantages of textile and metal
* Ensures optimal traction and braking power on black ice and slippery, snow-covered roads
* The crease-free running surface increases the resistance to wear
* The Velcro fastening simplifies mounting and gives a perfect fit
* Practical tongues make mounting and dismounting easy
* Space-saving and lightweight (lower fuel consumption!)
* Supports modern electronic systems such as ABS and ESP
* A comfortable ride – quiet and vibration-free
* Easy to fit, even where clearances are low
* No risk of damaging light alloy rims
* Fits all standard types of cars and tyre sizes –even those with minimal clearance in the wheel arch
* Easy to care for – simply hand wash
* Carry bag and gloves for fitting provided
* Certified by T?V (German Technical Inspection Authority) and Austrian standard V 5121
QUOTE (lukas75)Daca dai de asfalt le dai jos rapid ca si lanturile si gata.
Nu zic ca nu e o idee buna, dar gandeste-te la un drum lung de 300km cum te opresti in fiecare zona cu zapada ca sa le pui si apoi cand dai de asfalt sa le dai jos. In plus gandeste-te ca mergi fara ele pe asfalt si dintr-o data apare o portiune cu polei.
Se pot monta pe masina si daca e parcata in sant? (scuze de ironie )
Nu zic ca nu e o idee buna, dar gandeste-te la un drum lung de 300km cum te opresti in fiecare zona cu zapada ca sa le pui si apoi cand dai de asfalt sa le dai jos. In plus gandeste-te ca mergi fara ele pe asfalt si dintr-o data apare o portiune cu polei.
Se pot monta pe masina si daca e parcata in sant? (scuze de ironie )
Am dat acum o comanda la www.cauciucuridirect.ro si am optat sa platesc cu, cardul. Eroare, mi s-a comunicat ca nu-mi este acceptat. Asta e un card pe care l-am folosit in multe tranzactii pe net, e cardul legat la paypal si n-am avut niciodata probleme. A mai platit careva cu cc la ei?