Spalare motor

Utilizare, opinii, probleme si reparatii pentru Mitsubishi Colt (inclusiv Colt CZ3, CZC, CZT si Ralliart Version R)
Mugurcolt
EVO I

Mesaj de Mugurcolt » Lun Apr 21, 2008 3:52 pm

Masina mea are aproape trei ani. Cand ridic capota, vad o imagine nu tocmai placuta. Se impune spalarea motorului.In cartea tehnica se precizeaza ca motorul se curata cel putin de doua ori pe an,la inceputul si la sfarsitul iernii. Am auzit insa de o gramada de consecinte neplacute dupa spalarea motorului la masinile mai noi si nu am curajul sa-l spal, inca.
Daca cineva a facut acest lucru, rog sfaturi.

adictoma
EVO I

Mesaj de adictoma » Lun Apr 21, 2008 5:22 pm

acelasi lucru si din acelasi motiv l-am intrebat in sectiunea GENERALITATI. Sper sa gasim un raspuns.

batranu
EVO I

Mesaj de batranu » Vin Apr 25, 2008 11:46 am

pentru spalarea motorului, apelati la firme specializate in astfel de operatii. nu il curatati la o spalatorie oarecare!
se folosesc solutii speciale si se izoleaza anumite componente.

Sfinxul
EVO I

Mesaj de Sfinxul » Vin Apr 25, 2008 1:15 pm

Am vazut destule masini pe la spalatorie la care se spala motorul insa nu prea am incredere intr-o astfel de operatie. Una e sa sara apa de la baltile de pe sosea sau atunci can ploua si alta e sa torni apa cu furtunul sub presiune pe motor. Cand o sa fie cazul, cred ca o sa ma rezum doar la a-l sufla cu cu aer comprimat la o vulcanizare si pe urma sters frumusel cu carpa umeda.

cix
EVO I

Mesaj de cix » Vin Apr 25, 2008 2:15 pm

Nu stiu de ce va e frica atat de mult de spalatul motorului. La motor nu sunt piese care sa se strice de la apa. Chiar si circuitul computerului de bord nu cred ca e lasat la vreo masina descoperit; este intr-o cutie izolata cu garnituri ca sa nu intre apa (chiar si la Dacia 1310 pe injectie era asa). Nu va mai faceti atatea griji, ca daca il speli de doua ori pe an nu se intampla nimic.
Eu inainte de Lancer am avut un Ford Mondeo care a fost spalat la motor de vreo 3 ori in 6 luni si nu a avut absolut nimic.
Apropo, cam care ar fi componentele de la motor care credeti ca sunt afectate de apa? Eu la lancerul meu singura chestie de care mi-as face probleme ar fi cutia de carton in care se afla bateria (cred ca iesea masina mult mai scumpa daca ii facea bateriei un invelis de plastic).

robbycar
EVO I

Mesaj de robbycar » Sâm Apr 26, 2008 12:33 pm

Dragii mei, faceti ce vreti cu masinile voastre.
Eu nu mi-am spalat niciodata motorul la nici o masina.
In atelierul meu au venit destule masini trase la sufa sau care mergeau prost dupa spalarea motorului.
Deci spalatul presupune un risc(e adevarat ca f mic).Vi-l asumati?

Cristi
EVO I

Mesaj de Cristi » Mar Apr 29, 2008 7:37 pm

Eu l-am spalat!
Ce-i drept nu la spalatorie ci la o firma de detailing care a folosit solutii speciale, apa la o anumita temperatura, izolat contacte, etc.
E inutil, intr-o luna e la fel de murdar.

albertodesign2003
EVO I

Mesaj de albertodesign2003 » Joi Aug 07, 2008 1:47 pm

si eu am fost nevoit sa il spal ...numai pt ca m-au trimis de la RAR ...ca nu puteau sa citeasca seria ......si m-am dus la o spalatorie oarecare ....a venit un nene si a turnat cu o galeata o solutie pe motor dupa care a dat cu turbo jetul cu apa ...nici macar nu a deconectat bateria ...si l-am intrebat daca nu face ceva rau si a zis ca totul e ok .... intradevar masina nu a patit nimik ...dar pt cele care nu au calculatorul atasat sub capota ..si e undeva in masina ...e ok.

Scrie răspuns

Înapoi la “Mitsubishi Colt”