Tips & Tricks 1/ Zi

La un pahar de vorba..
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Feb 08, 2019 8:31 pm

Top 3 detectoare de radar

https://www.cars.ro/utile/top-3-detecto ... 15753.html

Pret bomba pentru indreptat jante: 30 de lei

https://www.4tuning.ro/piese-si-accesor ... 19632.html

Axele cu came: ce rol au si cum se pot strica la un motor

https://www.pieseauto.ro/axe-came/axele ... ign=direct

Cum sa folosim clima automata sau climatronicul in sezonul rece

https://www.pieseauto.ro/climatronic/cu ... ign=direct

Anvelope sh vs. anvelope noi. Merita sa cumperi sh? Sfaturile specialistilor


http://www.autolatest.ro/stiri-masini/a ... ialistilor

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mar Feb 12, 2019 1:14 pm

Cum eviti aburirea geamurilor masinii pe timp de iarna

Cand vine iarna, aburirea geamurilor este printre cele mai enervante lucruri care ti se pot intampla atunci cand vrei sa pleci la drum.

Multi soferi se confrunta cu aburirea geamurilor atunci cand hotarasc sa plece la drum, pe timp de iarna. Nu prea multe solutii sunt folositoare in astfel de conditii, astfel ca vei avea de furca atunci cand incerci sa cureti geamurile.

Intr-adevar, sistemul de aer conditionat din masina reuseste sa dezabureasca geamurile destul de repede, dar nu este intotdeauna o solutie.

Unii oameni nu agreeaza folosirea indelungata a sistemului de AC, in timp ce pentru cei mai ghinionisti, aceasta nu este o solutie in masina pe care o conduc. Alternativa de a conduce cu geamurile deschise poate ca suna bine vara, dar iarna nu e in topul preferintelor.

http://www.ziare.com/auto/masini/cum-ev ... na-1545619

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Vin Feb 15, 2019 9:07 am

Freezing rain: Cum să dezgheți ușile mașinii în mod eficient?

Fenomenul de freezing rain (ploaie care îngheață) face ravagii în aceste zile. Pe lângă poleiul care acoperă numeroase șosele din țară, o consecință mai puțin periculoasă, dar cel puțin la fel de neplăcută este înghețarea geamurilor și a portierelor. Practic, îți găsești mașaina în parcare acoperită de o crustă groasă de gheață. Ce faci în acestă situație?
Ca în orice altă situație, lucruriule sunt mai simple dacă ești pregătit. O racletă solidă (sau mai multe, preferabil), capabilă să spargă gheața fără să se rupă, nu trebuie să lipsească din mașină. Îți recomandăm să lași una în portbagaj și una în habitaclu: nu poți să știi ce portieră a mașinii vei reuși să deblochezi mai ușor. Nu forța însă. Te poți trezi cu mânerul ușii rupt sau cu chederele deteriorate.
Pentru a preveni aceste neplăceri, se poate folosi un spray special pentru dezghețare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Folosirea apei calde poate sparge geamurile sau poate îndepărta vopseaua. La fel de eficient este un amestec format dintr-un sfert alcool și trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropește apoi parbrizul. În câteva secunde, gheața se topește.
Un moment de inspirație vă poate scuti de multă muncă: pulverizați seara, pe parbrizul curat, spray pentru dezghețarea parbrizului. Chiar dacă se va depune gheață peste noapte, aceasta nu va adera la parbriz și va putea fi curățată mai ușor dimineața. De asemenea, ridicați ștergătoarele peste noapte: acestea vor fi astfel protejate de gheață și își vor păstra mai mult timp eficiența.
Cum se deschide o încuietoare înghețată? Încălziți vârful cheii cu o brichetă timp de 5 secunde, după care introduceți-o în încuietoare, apăsați ușor (însă nu forțați) timp de 5 secunde. Repetați procedura, încuietoarea se va deschide în foarte scurt timp (cheia fiind calda va topi micile dopuri de gheață).
O soluție mai comodă, dar și mai costisitoare (între 300 și 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poți începe dezghețarea mașinii în timp ce ești în casă și fără să deschizi ușa autoturismului.

https://www.auto-bild.ro/utile/cum-sa-d ... 13403.html

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Sâm Feb 16, 2019 7:58 am

Sistemul de frânare automată de urgență obligatoriu din 2020

https://www.autoexpert.ro/sistemul-de-f ... -din-2020/

Top 5 cele mai bune scaune auto pentru copii

https://www.cars.ro/auto-shop/top-5-sca ... 15742.html

Ce este diferentialul auto, cum functioneaza un autoblocant si la ce foloseste?

https://www.pieseauto.ro/diferentiale/c ... ign=direct

Jante de aliaj sau tabla? Care sunt mai rezistente?

https://www.pieseauto.ro/jante-aliaj-17 ... ign=direct

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Lun Feb 18, 2019 12:59 pm

Cum trebuie pregatita masina pentru sezonul cald? Care sunt principalii pasi?

http://www.autolatest.ro/editorial-auto ... Vha1MIqQs4

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mar Feb 19, 2019 11:16 am

5 sfaturi pentru protejarea anvelopelor


Fiecare sofer stie cat de important este ca anvelopele automobilului pe care il conduce sa fie intr-o stare cat mai buna. Mai mult ca sigur si tu esti printre cei care stiu ca aceste accesorii sunt esentiale atunci cand vorbim despre functionarea optima a unei masini.De asemenea, ai putut observa de-a lungul timpului ca anvelopele prezinta semne de uzura, care se datoreaza nu doar faptului ca sunt rulate excesiv, ci si depozitarii incorecte.
In aceste conditii, ar trebui sa stii care sunt cele mai bune metode prin care vei prelungi viata anvelopelor masinii tale!
Depozitarea anvelopelor
In cazul in care ai doua randuri de anvelope, respectiv un set pentru vara si unul de iarna, esti nevoit ca pentru o perioada de cateva luni sa le depozitezi pe unele dintre ele. Ei bine, in cazul in care aceasta depozitare nu se face corect, risti ca anvelopele sa se deterioreze dupa acele cateva luni in care nici macar nu au fost utilizate.In primul rand, trebuie sa stii ca anvelopele trebuie depozitate intr-o zona ventilata si uscata. Este recomandat ca ele sa fie stocate intr-un spatiu ferit de lumina directa a soarelului si de precipitatii.De asemenea, ai grija sa protejezi anvelopele de obiecte periculoase pentru integritatea lor, precum cuiele sau metalele ascutite. Nu in ultimul rand, atunci cand transporti anvelopele dintr-un loc in altul, este indicat sa porti niste manusi de protectie!Desigur, ai posibilitatea de a opta pentru anvelope all season, pe care le poti folosi pe tot parcursul anului, eliminand, deci, etapa depozitarii cauciucurilor.
Repararea anvelopelor
Vrem sau nu sa se intample asta, cu totii ajungem mai devreme sau mai tarziu sa ne confruntam cu diverse probleme la nivelul anvelopelor. In cazul in care stii ca una dintre anvelopele masinii tale are o problema, este recomandat sa apelezi la un tehnician sau la un distribuitor de anvelope autorizat.De cele mai multe ori, daunele in cazul anvelopelor sunt interne, ceea ce inseamna ca nu au cum sa fie observate de la exterior. In aceste conditii, un specialist va inlatura anvelopa de pe janta si o va verifica.
Echilibrarea rotilor
In cazul in care simti ca o parte a masinii este mai grea sau mai usoara decat restul, sau ca masina opune o rezistenta mai mare la manevre decat in mod obisnuit, este foarte probabil ca una dintre roti sa nu fie in echilibru. Iar in acest caz, nu numai ca apar vibratii in timp ce conduci, dar si uzura anvelopelor este inevitabila.Asadar, trebuie sa fii atent la echilibrarea rotilor, aceasta protejand suspensia, sistemul de directie si stabilitatea masinii.
Verificari de rutina
Pentru protejarea anvelopelor se impun, de asemenea, verificari periodice de rutina. Spre exemplu, este recomandata verificarea presiunii anvelopelor in mod regulat. De regula, aceasta verificare se face o data pe luna, atunci cand pneurile sunt reci.
Este recomandat sa verifici si alinierea pneurilor, in special in cazul in care tocmai ai lovit ceva pe drum, spre exemplu, o bordura. In cazul in care alinierea nu este corecta, anvelopele se vor uza mult mai rapid.Unghiul de fuga trebuie, de asemenea, verificat anual. Asa cum stii si tu, conditiile de drum din tara noastra nu sunt cele mai perfecte, denivelarile si gropile putand aduce probleme serioase functionarii normale a masinii. In cazul in care unghiul de fuga este deviat, anvelopele se vor uza puternic atat in interior, cat si pe exterior.
Stilul tau de condus
Oricat de mult ai fi incantat de un stil ceva mai sportiv de condus, este recomandat sa il eviti. Spre exemplu, orice demaraj si franare excesiva va face ca viata anvelopelor masinii tale sa se scurteze in mod considerabil. Se spune ca un stil sportiv de condus reduce, aproape la jumatate, durata de viata a cauciucurilor.

http://www.ziare.com/auto/masini/5-sfat ... or-1546786

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mie Feb 20, 2019 9:25 am

Tot ce trebuie să știi despre verificarea unei mașini second hand înainte de achiziție

Verificarea unei mașini second-hand este cel mai important pas pe care trebuie să-l faci înainte de achiziție. Multe dintre mașinile second-hand scoase la vânzare în România, după ce sunt aduse din țări precum Germania, Olanda, Austria, Belgia și Spania, arată foarte bine, deși au 10-15 ani vechime, dar sub tabla lustruită se ascund, de multe ori, defecte tehnice costisitoare.

De mulți ani statisticile confirmă că românii preferă mașinile second-hand, în special datorită prețului scăzut, riscând totodată să se aleagă cu o rablă în care vor investi mii de euro pentru a o repara. Iată ce trebuie să verifici pentru a te asigura că nu iei țeapă.

Verificarea unei mașini second-hand: exteriorul
Primul pas pe care trebuie să-l faci este să verifici aspectul estetic al mașinii. Dacă mașina este într-o stare bună, toate elementele caroseriei trebuie să se îmbine perfect. Eventualele deformări pe suprafața tablei indică locurile unde mașina a fost lovită. Găurile provocate de coroziune ar putea fi mascate sau astupate cu chit. Dacă a fost chituită bine, nu sunt probleme, dar dacă nu, rugina ar putea să atace pe sub vopsea.

Sfatul nostru este să mergi să vezi mașina dorită pe timpul zilei și nu spre seară. Uită-te atent la caroseria mașinii și încearcă să găsești nuanțe diferite. Dacă ai identificat astfel de zone, întrebă proprietarul de ce a fost nevoit să revopsească zona. În plus, poți folosi și un magnet. Dacă atracția este mică în zona respectivă înseamnă că vopseaua acoperă o zonă reparată cu chit.

Tot în cadrul acestui pas îți recomandăm să te uiți sub mașină. Chiar în locul în care a fost parcată. Astfel vei putea observa scurgeri ale diverselor fluide. Împingeți cu forță cele patru colțuri ale mașinii, deasupra roților. Dacă vehiculul se leagănă mai mult decât ar trebui, înseamnă că amortizoarele nu sunt în cea mai bună formă.

Verificarea unei mașini second-hand: numărul de kilometri
Pentru verificarea numărului de kilometri există mai multe metode. Prima și cea mai simplă este inspectarea volanului, a schimbătorului de viteze și a scaunului șoferului. Dacă pe bord scrie 80.000 de kilometri, iar volanul este “mâncat” sau foarte tocit, există mari șanse ca vânzătorul să ascundă ceva. Din păcate, metoda nu este 100% sigură. Există oameni care nu au grijă de mașina lor, iar astfel de defecte pot apărea relativ repede.


https://www.auto-bild.ro/utile/verifica ... 79388.html

Avatar utilizator
Vasea
EVO V
Mesaje: 496
Membru din: Joi Ian 02, 2014 1:32 pm
Localitate: IASI
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de Vasea » Vin Feb 22, 2019 6:32 am

De ce specialistii recomanda calculatorul STAG 200 Plus-GoFast Tomasetto 2019

http://www.autolatest.ro/editorial-auto ... setto-2019

Ce este devizul digital de service și de unde îl poți obține

https://www.autoexpert.ro/ce-este-deviz ... ti-obtine/

Antigelul biodegradabil care poate fi pus la flori: e bun de ceva?

https://www.pieseauto.ro/antigel/antige ... ign=direct

Noile anvelope de iarna Blizzak LM005 de la Bridgestone le ofera conducatorilor auto incredere pe drum

http://www.auto.ro/stiri/noile-anvelope ... ign=direct

Cand putem sa demontam de pe masina anvelopele de iarna?


https://www.pieseauto.ro/anvelope-iarna ... ign=direct

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mie Apr 29, 2020 11:42 am

De ce nu este indicat sa circuli cu anvelope de iarna pe timp de vara?
Suntem tentati sa folosim anvelopele de iarna tot timpul anului, mai ales ca iernile au fost destul de blande in ultimii ani si nu a fost multa zapada.Schimbarea anvelopelor de doua ori pe an este pentrumulti soferi o bataie de cap si prefera sa foloseasca acealeasi anvelope tot timpul anului.
Insa, daca nu sunt anvelope de vara special create pentru aceste tipuri de temperaturi, nu este indicat sa le folositi.
Folosindu-le tot timpul anului, nu veti reusi decat sa le scurtati viataanvelopelor, sa se uzeze mult mai repede si veti compromite tractiunea si manipularea in toate celepatru sezoane. Practic, veti cheltui mai multi bani si veti schimba anvelopele mai des decat ar trebui.
Ce sunt anvelopele de iarna?
Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru temperaturi reci, cu precipitatii mixte. Ele suntproiectate pentru a rezista temperaturilor foarte scazute, incepand cu -7° C și pentru a avea aderenta pe drumuri uscate si umede, sa nu alunece pe gheata si sa fie confortabile pe toata duratacalatoriei.
De ce nu este bine sa folosim anvelope de iarna pe timpul verii
Anvelopele de iarna se vor uza mai repede pe trotuarul uscat si fierbinte. Cauciucul din compozitiaanvelopelor de iarna este mai flexibil, putandu-se mula pe suprafete ca zapada si gheata.
La temperaturi mari, cauciucul nu rezista si se uzeaza mult mai repede. Anvelopele de vara au cauciuculmai ferm, pentru a rezista la temperaturi mari si pentru a avea o franare buna in caz de acvaplanare.
Anvelopele de iarna au performante scazute in timpul verii.
Anvelopele de iarna nu vor oferiaceleasi capacitati de manipulare ca anvelopele de vara. Imaginati-va ca sunteti nevoiti sa faceti omanevra rapida si cauciucurile sunt moi si neaderente.
Nu veti obtine acelasi raspuns rapid ca aanvelopelor de vara pe vreme calda. Anvelopele de iarna au nevoie de aceasta flexibilitate pentru aface fata ghetii si zapezii, dar nu sunt utile pe vreme calda.
Compusii specializati si modelele de rulare ale anvelopelor de iarna nu sunt concepute pentruperformante si uzura in conditii meteorologice calde. Daca pastrati anvelopele de iarna pe vehicul,va trebui sa le inlocuiti mai devreme decat ar trebui, ceea ce inseamna costuri suplimentare.
http://www.autolatest.ro/stiri-masini/d ... p-de-vara-

Avatar utilizator
radu-lancer
EVO VII
Mesaje: 931
Membru din: Joi Sep 10, 2009 1:06 pm
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tips & Tricks 1/ Zi

Mesaj de radu-lancer » Mie Mai 06, 2020 9:47 am

Ce trebuie să treci pe declarația pe propria răspundere dacă te duci să vezi o mașină, în vederea achiziționării ei


Da, ai voie să ieși din casă ca să-ți cumperi o mașină, chiar dacă România este încă în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Dar ce trebuie să treci pe declarația pe proprie răspudere dacă te duci să vezi o mașină, în vederea achiziționării ei?

Ordonanța militară nr. 8 a adus schimbări majore în domeniul auto, menite să vină în ajutorul celor care activează în industrie. Românii au voie să meargă cu mașina la spălătorie, au voie să iasă din casă pentru a achiziționa piese auto și au voie să circule dacă sunt interesați de achiziționarea unei mașini. Dar este obligatoriu ca aceștia să aibă la ei declarația și un act de identitate.

Grupul de Comunicare Strategică le explică românilor ce motiv trebuie să bifeze în declarația pe proprie răspundere atunci când aceștia își părăsesc locuința pentru unul dintre aceste motive.Conform articolului 5 din Ordonanța militară nr. 8, cei care părăsesc locuința/gospodăria pentru a merge în showroom în vederea achiziționării unei mașini, la service pentru achiziționarea de piese sau pentru reparații ale autovehiculului, trebuie să bifeze în declarația pe proprie răspundere motivul referitor la deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Măsurile se aplică începând cu 17 aprilie, ziua publicării Ordonanței militare nr. 8 în Monitorul Oficial.
https://www.promotor.ro/stiri-auto/decl ... i-18676316

Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori