Vara fiind, profitam cat mai mult posibil de simbolismul naturii care, prin spirit universal, deplaseaza in spatiu si timp un ansamblu de motive pastorale, evaluari ale spiritului, nelinisti sufletesti aparute ca forme ale spiritului nesupus si liber de prejudecati.
Am plecat din Bucuresti cu bateria tractoare incarcata pe jumatate ajungand pe Valea Strambei (Jud. Brasov) dupa o "excursie" de aproape 5 ore in care am parcurs (daca asa se poate spune supliciului) doar 217 Km. Aplicatia rutiera ne-a indicat traseul: Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Predeal - Zarnesti - Valea Strambei si va jur ca mai mult am asudat in coloane interminabile care se deplasau decat am condus, din cauza congestiilor in cascada...
Din cauza ori datorita raportului dintre vectorul de deplasare Δd si intervalul de timp Δt in care s-a efectuat deplasarea am reusit sa inregistram un consum mediu de 6,8 % pe acea distanta de 217 Km.
Sa nu uit a mentiona ca in masina am fost 4 adulti insotiti de echipament de urcat pe munte, damigene cu cele de trebuinta, mancare suficienta pentru a rezista secole de-acum inainte precum si alte instrumente muzicale
In calitate de coleg pe forum va provoc a va testa capacitatea imaginativa prin regresul in zone turistice mai putin cunoscute, miza fiind un act demonstrativ, o punere in scena a gratiei in gandire si in argumentare cinegetica:
Cate animale ati observat in poza de mai sus?
Intr-un ambient montan de cea mai inalta tinuta geografica si turistica, in care tendinta majoritara este accea de elegie reverentioasa si de reverie retrospectiva, am pozitionat noutatea tehnologiei de varf a japonezilor in obiectivizarea subiectivitatii, adica in exploatarea germenelui intuitiei tehnologiilor de maine obtinand, sper eu, o capodopera matematic unitara si perfectibila:
Am revenit in frumoasa si dinamica noastra capitala dupa inca 217 Km + alti vreo 120 kilometri parcursi pe vaioagele forestiere cu un consum mediu de doar 5,9 %
Unitatea dialectica si indisolubila dintre conceptul tehnologic japonez si emotiile care te cuprind conducand modelul PHEV reprezinta esenta esteticii unui autoturism de succes in Occident si sper ca in curand imbratisat si in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic de cat mai multi romani.
Doar educatia favorizeaza evolutia umana.