Anvelope Iarna

Dimensiuni, tipuri, tire ratings, presiune in pneuri...
Scrie răspuns
nini
EVO I

Mesaj de nini » Mar Noi 18, 2008 6:57 pm

in plus daca iti iei cauciucuri de pe 16 acestea au balonajul de 60 deci sunt mai inalte si iti feresc janta de lovituri si fiind mai inalte nu simti toate denivelaril de la zapada sau drum

nini
EVO I

Mesaj de nini » Mar Noi 18, 2008 7:38 pm

QUOTE (Vibe)ce pret? ce dimensiune ?

205/60/r16,good year ultra grip 7+, 370 lei bucata , maine dupa ce le montez va spun si de unde
astept in continuare impresii despre acest model de anvelopa

lukas75
EVO I

Mesaj de lukas75 » Mie Noi 19, 2008 3:52 pm

Am sunat ieri la mitsu la reprezentanta sa vad ce facem cu schimbatu cauciucurilor de vara cu cele de iarna ...
Si mi-au recomandat asta
http://www.rud.com/en/produkte/schneeke ... spike.html

Ceva pareri? Cica au o eficienta mai mare cu 50 % decat lanturile si nu distrug cauciucul... costa cam 300 lei pt cele 4 roti .......... fata de 300 bucata daca schimbi cauciuciul ....

thor
EVO I

Mesaj de thor » Mie Noi 19, 2008 4:19 pm

Adica pui alea peste rotile de vara?

Vibe
EVO I

Mesaj de Vibe » Mie Noi 19, 2008 4:23 pm

Pareri? doar teoretice ca eu n-am mai vazut asa ceva in viata mea ... Din ce scrie acolo ... sunt like : wow ... acum, practic nu stiu ce sa zic .

thor
EVO I

Mesaj de thor » Mie Noi 19, 2008 4:29 pm

teo_paul
EVO I

Mesaj de teo_paul » Mie Noi 19, 2008 4:42 pm

QUOTE (Vibe)Pareri? doar teoretice ca eu n-am mai vazut asa ceva in viata mea ... Din ce scrie acolo ... sunt like : wow ... acum, practic nu stiu ce sa zic .

Trecand peste pretul de 100 euro, cred ca se comporta bine pe gheata si zapada batatorita (asemanatoare la comportament cu gheata).
Sunt sceptic asupra comportamentului pe zapada afanata si asupra rezistentei in timp a mansonului respectiv.
Sa poate fi pus peste anvelopele de vara, cum zice Thor? De ce nu?

zimbet
EVO I

Mesaj de zimbet » Mie Noi 19, 2008 5:33 pm

pai RUB astea rezista pe asfalt???... parca is niste pungi(ciorapi)...

nini
EVO I

Mesaj de nini » Mie Noi 19, 2008 5:41 pm

din ce inteleg eu de pe site, rud -matic e o solutie temporara, pe care o folosesti doar cand mergi pe zapada, in loc de lanturi, nu mergi cu ea din decembrie pana in martie. fiind din material textil cred ca la prima frana pe asfaltul cu gropi de pe drumurile patriei se duce naibii .

nini
EVO I

Mesaj de nini » Mie Noi 19, 2008 6:15 pm

astazi mi-am montat cauciucuri de iarna goodyear ultra grip 7+, 205/60/16 pretul de 370 lei bucata la autosoft pe dudesti. in total toata operatiunea m-a costat 1830 lei : demontat, montat, echilibrat, spalat, plumbi, saci, indreptat jante - erau foarte strambe am vazut pana si eu cu ochiul meu de necunoscator in domeniu. A trebuit sa le incalzeasca ca sa fie indreptate,a durat cam o ora toata operatiunea de indreptare si 220 lei, dupa care a inceput problema cu echilibratul rotilor : au pus 390 grame de plumb ca sa iasa bine. Tin sa mentionez ca nu am dat cu masina in toate gropile din bucuresti, doar pur si simplu am circulat cu ea normal, chiar prudent pe drumuri proaste, si ca nu a fost vrajeala de la mecanici pt ca il cunosc pe seful service-ului de acolo, si am vazut eu cat de strambe erau.
Ca impresii dupa cativa km prin bucuresti, pot sa va spun ca sunt mai putin zgomotoase ca dunlopurile din dotare, singurul zgomot la rulare fiind un suierat mic pe care l-am mai auzit la un freelander echipat cu cauciucuri speciale 4x4, a disparut zgomotul acela pe care dunlopurile il faceau la contactul cu asfaltul. astept un drum la pitesti sa vad cum se comporta la viteze mari din punct de vedere al aderentei si al zgomotului, si " astept " si nu prea, iarna sa vad comportamentul pe zapada, polei si lapovita.
cam atat deocamdata, cum "simt" ceva nou va spun.

Scrie răspuns

Înapoi la “Jante si Anvelope”