Anvelope Iarna
- laudia1975
- EVO I
Avertisment pentru toata lumea ce comada anvelope pe net!
Mare atentie la "promotii"!!! In spatele unui pret "corect" se ascund detalii privind anul de fabricatie!
Eu am gasit un astfel de chilipir: anvelope Toyo 205/60/R16 la 295 RON bucata la Sigemo Sibiu. Mi-au trimis nesimtitii 2 anvelope din 2008 si 2 din 2007. Comanda facuta pe net si plata ramburs. Nu e cine stie ce dar... parca-ti vine sa urli in masa de tzara!
Mare atentie la "promotii"!!! In spatele unui pret "corect" se ascund detalii privind anul de fabricatie!
Eu am gasit un astfel de chilipir: anvelope Toyo 205/60/R16 la 295 RON bucata la Sigemo Sibiu. Mi-au trimis nesimtitii 2 anvelope din 2008 si 2 din 2007. Comanda facuta pe net si plata ramburs. Nu e cine stie ce dar... parca-ti vine sa urli in masa de tzara!
ok, mi-au venit anvelopele azi 18.12 cu toate ca mi-au zis ca vin pe 23.12.
le-am montat si am dat o tura de cartier, nu ating, nu freaca, din punctul asta de vedere nici o problema. par mult mai comode decat cele stoc, sunt mai moi, masina pare ca nu mai e asa rigida, nu ma mai doare splina asa tare la gropi cu toate ca talonul este mai mic, 40 fata de standardul 45.
astept sa vina zapada, oricum daca nu vine, ma duc eu la ea dupa craciun si vedem cum se comporta.
nu vreau sa fac curse cu ele, doar sa merg in limita bunului simt, ma astept doar sa plec bine de pe loc si sa franez un pic mai bine decat cu cele stoc. si sa nu derapez evident.
pentru cei care vor sa isi puna cauciucuri de iarna pe 18 (o fi o tampenie?) merg si cu dimensiunea 225/40 R18.
le-am montat si am dat o tura de cartier, nu ating, nu freaca, din punctul asta de vedere nici o problema. par mult mai comode decat cele stoc, sunt mai moi, masina pare ca nu mai e asa rigida, nu ma mai doare splina asa tare la gropi cu toate ca talonul este mai mic, 40 fata de standardul 45.
astept sa vina zapada, oricum daca nu vine, ma duc eu la ea dupa craciun si vedem cum se comporta.
nu vreau sa fac curse cu ele, doar sa merg in limita bunului simt, ma astept doar sa plec bine de pe loc si sa franez un pic mai bine decat cu cele stoc. si sa nu derapez evident.
pentru cei care vor sa isi puna cauciucuri de iarna pe 18 (o fi o tampenie?) merg si cu dimensiunea 225/40 R18.
Din pacate timpul a fost scurt pentru inlocuirea totala pentru iarna,adica jante+anvelope.In criza de timp am luat anvelope pentru jantele existente.Asadar obtiunea mea a fost Good Year Ultragrip Performance,225/40/18,92V.Se pare ca sunt foarte bine cotate.In fine sa le vad daca o sa fie zapada.O prima constatare....muuuult mai silentioase decat Yokohama.
Pai pot sa va spun eu... anul acesta nu am incaltat-o cu anvelope de iarna. Impresii : Pana la prima ninsoare din iarna asta... adica joi ... totul a fost fara prob. chiar am testat frana de mai multe ori ... am ramas placut surprins. Am fost pe la incepultul lunii decembrie undeva prin zona Bran-Moeciu... nu am putut sa urc pe un drum neasfaltat decat impins... aceeasi problema a avut-o si un prieten cu o vectra cu all-season. Iar joi ... cand a nins in Ploiesti... unde era zapada la propriu pe carosabil ma duceam sanie ... iar unde ``aruncase`` ADP-ul solutie... s-a comportat ok... Mentionez ca viteza maxima cu care m-am deplasat a fost 40 km/h .
Cam astea au fost cele 2 probleme iarna aceasta pana acum cu anvelopele stock (Yokohama). Urmeaza sa ma duc in curand iar la Bran... dar imi voi lua lanturi pentru a urca panta respectiva cu probleme (daca ma voi duce cu masina mea ).
P.S. Eu am ales sa raman cu anvelopele stock pentru ca nu prea merg cu masina ( deoarece la serviciu ma deplasez pe jos ). Daca e nevoie sa merg undeva pe la munte ma arunc si eu in masina unui prieten , dar NU va recomand sa folostiti anvelopele stock sau ma rog de vara pe timpul iernii decat daca nu folositi masina des .
Numai bine.
Cam astea au fost cele 2 probleme iarna aceasta pana acum cu anvelopele stock (Yokohama). Urmeaza sa ma duc in curand iar la Bran... dar imi voi lua lanturi pentru a urca panta respectiva cu probleme (daca ma voi duce cu masina mea ).
P.S. Eu am ales sa raman cu anvelopele stock pentru ca nu prea merg cu masina ( deoarece la serviciu ma deplasez pe jos ). Daca e nevoie sa merg undeva pe la munte ma arunc si eu in masina unui prieten , dar NU va recomand sa folostiti anvelopele stock sau ma rog de vara pe timpul iernii decat daca nu folositi masina des .
Numai bine.
Poveste.De revelion am mers la munte in zona Cheile Dambovitei pe drumul spre barajul Pecineagu.Pensiunea la care ne-am cazat se afla in satul....Satic.Pana in comuna Podul Dambovitei care este urmatoarea dupa Rucar a fost asfalt curat cu soare deci nici o problema.Din aceasta shosea faci stanga si intri pe un drum cu zapada si pe alocuri gheatza si mergi cale de 10 km.Acum..protagonistii au fost..eu cu Lancerul cu anvelopele de iarna mentionate mai sus si doua Tuareguri(da stiu,cin' se aseamana se aduna)unul cu roti de iarna si celalalt cu cele de vara,deh proprietarul lui a zis ca nu-i trebuie ca el are 4x4.Lasand la o parte faptul ca s-a rasucit pe drum de doua ori cand am ajuns la destinatie nu a fost in stare nici macar sa isi ia avant pe o panta care urca pana la pensiunea in cauza.Noi ceilalti am urcat panta(pe care eu nu am reusit sa o urc asta vara cu cauciucurile Yokohama)fara nici cea mai mica problema.Morala...fara anvelope de iarna nu aveti ce cauta mai ales la munte.Orice denivelare cat de mica devine problematica.
Am facut zilele alea mici calatorii pe drumrile din zona(bineinteles ala cu Tuaregul de vara a mers la mine in masina)si masina s-a comportat exemplar exceptie face totusi faptul ca nu am reusit sa intru chiar peste tot pentru ca in unele cazuri frecam cu burta de gheatza.
Toate bune.
Am facut zilele alea mici calatorii pe drumrile din zona(bineinteles ala cu Tuaregul de vara a mers la mine in masina)si masina s-a comportat exemplar exceptie face totusi faptul ca nu am reusit sa intru chiar peste tot pentru ca in unele cazuri frecam cu burta de gheatza.
Toate bune.