Va propun un versus intre Astra H (eventual Sedan) si noul Lancer.
Ca si clasa, ambele sunt in clasa compacta.
Astra Sedan are o lungime de 4.58 in timp Lancer-ul are 4.57.
Ca si motorizari Lancer sta destul de slab comparativ cu Astra. In acest moment in Ro sunt aduse doar 2 motorizari (2.0 diesel 140 cp - patent VW dar facut in Japonia, si 1.5 benzina 109 CP integral Mitsubishi) conform site-ului oficial, iar din punct de vedere al optionalelor sunt cam lipsa la Mitsubishi (poti doar cumpara o varianta de echipare - disponibila functie de motorizare fara a putea adauga alt optional).
Eu m-am uitat la variata de 1.5 benzina (109 CP) versiunea de mijloc (Invite) si are cam tot ce iti trebuie. O sa incerc sa spicuiesc: (dar deja stiti mai bine )
- geamuri fata/spate electrice, oglinzi electrice
-ESP
-7 airbaguri
- volan in piele si comezi pe volan (inclusiv conexiune bluetooth)
- AC automat
-jante de aliaj (16" -> 205/60 R16) cu prindere in 5 prezoane.
- CD player cu MP3 (4 boxe insa cu 2 cai - zice dealer-ul 4 boxe + 2 tweetere - zic posesorii ) [la versiunile superioare CD MP3 cu 9 boxe Rockford Fosgate]
Ce nu are si as fi dorit sunt proiectoarele si tempomat (disponibile la versiunile superioare, sau montabile aftermarket in cazul proiectoarelor)
Ca si nivel de echipare consider ca este comparabil cu Enjoy-ul de la Astra.
Pretul la Invite este de 14697 eur fara TVA
Pretul la Enjoy Sedan (1.6 115 CP) este 13437 eur fara TVA insa se apropie vertiginos de pretul Lancer-ului Invite daca punem jante, ESP, geamuri electrice spate, Enjoy Plus.
Vitezele maxime sunt identice, la fel si demarajul 0-100 pentru cele 2 versiuni mentionate (cf specificatiilor producatorului)
Consumul combinat e mai mare la Sedan decat Lancer cu 0.2%.
De asemenea Lancer are cotiera fata/spate. Cea din spate are integrate 2 suporturi pentru bauturi. La fel in fata intre scaune este un locas pentru 2 pahare.
Spatiul in spate la Lancer este mult mai mare decat la H (in Astra Sedan nu m-am urcat ).
Designul exterior este mult mai interesant, dupa parerea mea, la Lancer decat la Sedan. Design-ul interior al consolei centrale este destul de slab fata de Astra. Materialele de la interior mi s-au parut putin mai slabe decat la Astra H
O chestie foarte tare: Lancer-ul are bara de rigidizare (parca asa se cheama :oops: ) in fata (la versiunile superioare) -> o bara de metal care se leaga in compartimentul motor intre amortizorul stanga si amortizorul dreapta - sper ca ati inteles la ce ma refer . De asemenea are suspensie spate multi-link -> chiar daca nu vom simti in viata de zi cu zi diferenta, este un plus.
Despre fiabilitatea masinilor japoneze nu cred ca e cazul sa mai scriu.
Costul reviziilor sunt in jur de 700 de ron si daca am inteles corect de la agentul de vanzari se face la 1 an sau 20000 km!
Nu am condus inca New Lancer insa am 22000 km cu Astra si sunt interesat de achizitia noului Lancer. Masina se comporta bine la o utilizare normala spre sportiva. Din punct de vedere fiabilitate insa... sa spunem doar ca masinile nemtesti nu mai sunt ce erau...
Asadar "ostilitatile" sunt deschise, va invit sa dezbatem