Consum Lancer
Marius, te inteleg, nici mie nu mi-ar veni sa cred daca as auzi de la altul, dar asta imi afisa CB si eu l-am crezut pe cuvant . Cel putin cei 3,6% in extraurban (e vb de Bucuresi-Titu-Gaesti pe soseaua veche spre Pitesti) mi s-a parut un consum demn de un VW Lupo diesel in 3 cilindri sau de Smart. Masina nu e a mea, o am pt cateva zile la schimb cu Colt-ul care e in service la M Car, deci n-as avea vreun motiv sa o laud. De fapt consumul e cam singurul motiv pt care mi-as cumpara-o, la celelalte capitole m-a dezamagit, mai ales la interior.
P.S : trebuie sa specific ca am mers mult pe cruise control in tr. a 6-a la 80-90 km/h, 2000 rpm.
P.S : trebuie sa specific ca am mers mult pe cruise control in tr. a 6-a la 80-90 km/h, 2000 rpm.
- marius_EVO
- EVO I
Mie mi-a scazut consumul. Drastic! Cu Petrom 99+ scoteam cam 12.7% in oras si 8.9% in afara. Acum bag Efix 95 si, dupa vreo 2 plinuri, mi-a scazut consumul destul de bine. In Bucuresti am reusit un neverosimil 11.8% (in conditiile unui mers semi-sportiv) iar afara am reusit s-o scad sub 8%. Asta ca sa nu mai zic ca facind plinul la bulgari, am reusit un 6.6%, cu mers prin Sofia la ora de virf (marti, 2 dupa-amiaza), dar respectind limitele de viteza.
Mai e vreunul cu clasic si motor de 2.0 care a observat o asemenea scadere sau e de la faptul c-am schimbat benzina?
Mai e vreunul cu clasic si motor de 2.0 care a observat o asemenea scadere sau e de la faptul c-am schimbat benzina?
Consumul mi s-a stabilizat la 10 in oras si 8 afara de vreun an de zile incoace. 60.000 km.
E drept ca n-o menajez absolut deloc. Daca ma duc spre maxim cu ea (adica viteza maxima posibila) consumul e cam de 10,5 afara, uneori chiar 11 in functie de ce retrogradari si talpa la podea mai fac prin depasiri. In oras nu prea ai unde sa-i dai, ma enervez cateodata ca mai mult de treapta 1 - treapta 2 nici nu apuc sa-i dau .
PS: Uitasem sa precizez, folosesc doar Petrom 99. Daca bag de 95 imi sare consumul cu un litru in sus. E drept ca n-am mai bagat de 95 de cel putin doi ani.
E drept ca n-o menajez absolut deloc. Daca ma duc spre maxim cu ea (adica viteza maxima posibila) consumul e cam de 10,5 afara, uneori chiar 11 in functie de ce retrogradari si talpa la podea mai fac prin depasiri. In oras nu prea ai unde sa-i dai, ma enervez cateodata ca mai mult de treapta 1 - treapta 2 nici nu apuc sa-i dau .
PS: Uitasem sa precizez, folosesc doar Petrom 99. Daca bag de 95 imi sare consumul cu un litru in sus. E drept ca n-am mai bagat de 95 de cel putin doi ani.
Acaret cu 45000km la bord:
- Cluj-Bucuresti - 5.8%
- Bucuresti-Cluj - 8.2%
Inca stau sa ma intreb si incerc sa gasesc o explicatie de ce un om in plus la intoarecere plus vreo 45-50kg de bagaje. E drept ca m-am intors mai agresiv...dar....
Si asta in conditiile in care recordul personal de la Varsovia la Debrecen de 5.9% cu 5 persoane la bord si bagaje de abia incapeau in portbagaj. Destul de grele.
- Cluj-Bucuresti - 5.8%
- Bucuresti-Cluj - 8.2%
Inca stau sa ma intreb si incerc sa gasesc o explicatie de ce un om in plus la intoarecere plus vreo 45-50kg de bagaje. E drept ca m-am intors mai agresiv...dar....
Si asta in conditiile in care recordul personal de la Varsovia la Debrecen de 5.9% cu 5 persoane la bord si bagaje de abia incapeau in portbagaj. Destul de grele.