După mai multe teasing-uri, iată că a şi venit timpul pentru debutul celei de-a treia generaţii Mitsubishi Pajero Sport. Imaginile oficiale ne dau o viziune mai clară despre aspectul noului SUV nipon, deşi deja din teasing-uri era clar cum va arăta acesta.

Partea frontală este foarte sofisticată, adaptând faţa „Dynamic Shield” (Scut Dinamic) care a debutat pe Outlander facelift. Aceasta combină grila radiatorului cromată care se integrează în blocurile optice care dispun de LED-uri de zi foarte subţiri, acestea din urmă fiind accentuate de bumeranguri cromate ce conturează formele barei de protecţie faţă.

 

201508-6593-jqgzz-dT4AhkhGt4

Pe lateral avem un SUV modern şi dinamic care este aşezat pe o platformă de modă veche a unui tot-teren adevărat. Reamintim că noul Pajero Sport este construit pe platforma noului pick-up L200.

201508-6593-jqgzz-TX9AX9ByEZ
Chiar dacă conceptul GR-HEV a fost un pick-up, noul L200 a luat mai puţine idei de la el decât noul Pajero Sport, acesta preluând motivele părţii frontale şi blocurile optice spate, care dispun de fâşii verticale ce se preling de-a lungul uşii portbagajului. În fine, Pajero Sport se deosebeşte mai mult ca oricând de fratele său de platformă, L200.

 

201508-6593-jqgzz-usypCFIOPe

 

Totuşi, la interior se observă mai multe similarităţi cu L200. Bordul este identic, deşi pentru un aspect mai sofisticat, consola centrală a fost unită cu tunelul central, cel din urmă fiind modificat considerabil unde apare butonul frânei de mână (premieră pentru Mitsubishi) şi selectorul transmisiei integrale.

201508-6593-jqgzz-dx1cietUxp
Panourile uşilor la fel au fost modificate, iar volanul adaugă un iz de lux având un aspect sobru şi stilat. Noul Pajero Sport este disponibil cu o mulţime de sisteme de siguranţă activă, precum frânarea autonomă. Cum lucrează aceasta, dar şi alte sisteme puteţi urmări în filmuleţul de mai jos.

201508-6593-jqgzz-TKgHXxNKqE

 

Cei de la Mitsubishi nu au pătruns în detalii în ceea ce priveşte motorizările oferite pe noul Pajero Sport, menţionând doar că acesta va veni cu un diesel de 2.4 litri MIVEC combinat cu o transmisie automată cu 8 trepte dezvoltată special pentru noul SUV. Pe L200, acest propulsor dezvoltă 154 CP (380 Nm) sau 181 CP (430 Nm). În schimb, sunt date despre consumul de combustibil care s-a îmbunătăţit cu 17% la 7.5 l/100 km.

201508-6593-jqgzz-czQq0z4kxD

Vânzările noului Mitsubishi Pajero Sport vor demara în toamna acestui an pe piaţa Tailandei, apoi vor începe în Australia, în pieţele asiatice, Orientul Mijlociu, America Latină, Rusia şi în alte 90 de ţării din întreaga lume, inclusiv Moldova.

Sursa: http://piataauto.md